Çocukları sinek ısırmasını engelleme yöntemleri, arasında en çok işe yarayan ve ebeveynler tarafından en çok başvurulan yöntem sivrisinek kovucu spreyler ya da losyonlardır. Bu hususta, çocuğunuzu sinek ısırığından korumak için kullanacağınız ürünü iyi seçmelisiniz. Tercih edeceğiniz ürünün içinde çocuğunuzun cildinde bir alerjiye neden olacak madde bulunabilir. Tamamen doğal bir sinek kovucu sprey, losyon ilaçları sayesinde çocuğunuzu sineklerden korumuş olursunuz. Çocuğu sineklerden korumak için yöntemler arasında en çok işe yarayanlar aşağıda belirtilmiştir. Bu yöntemler sayesinde çocuğunuzu sinek ısırıklarına karşı koruyabilirsiniz.

  • Çocuğunuzun yatağının etrafına bir cibinlik kurarak, sineklerin gelmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun cildine sinek kovucu ilaçlar temas etmemiş olacaktır. Bu ilaçların, çocuklarda alerjiye neden olabileceğini unutmayın.
  • %100 Bitkisel yağlar kullanarak da çocuğunuzu sineklerden koruyabilirsiniz. Uçucu etkisi olan bitkisel yağları sinekler sevmez, uzaklaşır. Çocuğunuza sürebileceğiniz bazı uçucu etkisi olan bitkisel yağlar; adaçayı yağı, gül yağı, lavanta yağı, nane yağı gibi yağlardır.
  • Açık tonda giysiler ya da çarşaflar sayesinde de çocuğunuzu sineklerden koruyabilirsiniz. Sinekler renkleri çok kolay algılayabilirler. Bu yüzden parlak ve açık tonlu renkleri sevmezler, uzak dururlar.

Çocuklar Bebekler Sinek Isırıklarından Nasıl Korunur? | 1

Çocuk Sinek Tarafından Isırıldıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Çocuk, sinek tarafından ısırıldıktan sonra yapılması gerekenleri uygulayarak, çocuğunuzun sinek ısırığından dolayı duyduğu acıyı azaltabilir ve ısırığı tedavi edebilirsiniz.

  • Isırığın bulunduğu bölgeye buz kompresi yapmak, faydalıdır.
  • Isırığın bulunduğu yere biraz kolonya sürmek, çocuğunuzun canını yakabilir, fakat, oldukça etkili yöntemdir. Bu sayede kaşıntı ve ısırıktan dolayı duyulan acı geçer.
  • Anneler tarafından en çok tercih edilen diğer yöntem ise; ısırığın olduğu yere aspirini ezip sürmektir. Aspirin, ısırığın bulunduğu yeri iyileştirecektir.

Çocuklar Bebekler Sinek Isırıklarından Nasıl Korunur? | 2

Bebeklerde Sivrisinek Alerjisi Nedir?

Bebeklerin sivrisineğe karşı alerjisi pek sık görülmese de mümkündür. Çocuklarda sivrisinek alerjisi 5 yaşına kadar daha fazla olur. Sivrisinek ısırığının bulunduğu yerlerde ise ufak ufak şişikler oluşur. Bu durumu azaltmak için ise bebeğinize uzun kollu giydirebilir, sivrisinek kovucu ilaçlar kullanabilirsiniz. Eğer sorununuz devam ederse, çocuğunuzu mutlaka doktora götürmelisiniz.

Bebeklere Sinek Kovucu Tıklayın !

SivriSinekten Kurtaran Doğal Yöntem Tıklayın !

Sivrisinek Kaşıntısı Nasıl Geçer? Tıklayın !

Sinek Kovucu Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Evde ilaçsız sinek kovucu sprey yapımı Tıklayın !