Çocuğa tuvalet eğitimi nasıl verilmelidir? Çocuklarda tuvalet eğitimi ne zaman başlamalıdır? sizde bu soruları soruyorsanız yapmanız gerekenleri sıraladık.

Çocuklarda Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Başlamalıdır?

Çocukların büyümeye başladıkları ve kas gelişimlerinin yeterli olduğu 12 – 36 aylık dönem tuvalet eğitimi için ideal dönemdir. Bu süreçte çocuk ile sağlıklı iletişim kurulmalıdır. Tuvalet eğitiminde ailelerin davranışları çocuğun psikolojik gelişimi açısından önemlidir.

Çocukların tuvaletlerinin geldiğini söylemesi ve kendi başına tuvalete gidebilmesi değişkenlik gösterir. Çocuğun cinsiyeti, yaşı, aile olan iletişimi belirleyici olacaktır. Her çocuk için bu dönemin farklı olacağını unutmamakta fayda var.

Tuvalet eğitiminde ailelerin göstereceği sabır ve anlayış önemlidir. Sinirlenmeden çocuğa yaşına uygun bir dille doğru davranışlar anlatılmalıdır. Anne ve babaların yanlış davranışları çocukta özgüvensizlik, düzene takıntılı olma hali, içe kapanma gibi sorunlara neden olacaktır.

Çocuğunuzun tuvalet eğitimi için ideal zamanı belirlemek için davranışlarına dikkat etmeniz gerekir. Tuvaleti geldiğinde başka bir odaya gidiyorsa, pantolonunu indirmeye çalışıyorsa, çiş ve kaka ayrımını fark ediyorsa bunlar doğru zamanın geldiğinin işaretleridir. Çocuğunuz sizin tüm ilgili ve doğru davranışlarınıza rağmen alışkanlık kazanmakta zorlanıyorsa pedagogdan yardım almanız gerekebilir.