Şu yaz günlerinde çocuklarınızla keyifli zaman geçirmek ister misiniz? Çorap kukla resimli tarif  makalemizde aşama aşama çoraptan kukla yapılışını anlattık ve size ilham olabilecek kukla resimleri yayınladık. Verdiğimiz tarife bakarak, kendi hayal gücünüze göre kuklalar yapabilirsiniz. El kuklaları çocukla iletişim kurmanın en güzel yöntemlerindendir. Çocuğunuz kukla ile konuştuğunda kuklayı sizin konuşturduğunuzu unutup hayatını ona anlatabilir, böylece çocuğunuzdaki sıkıntıları, sevinçleri kukla aracılığı ile anlayabilirsiniz. Hatta kukla nasıl yapılır? iyice öğrendikten sonra bu işi ticarete dökebilirsiniz. Kukla yapıp kendi internet sitenizi kurup satışa geçebilirsiniz.
Videomuz ve resimlerimiz size yardımcı olacaktır.

[youtube id=”tWQ5bWoDXpc” width=”600″ height=”350″]

Malzemeler
1 adet beyaz veya dilediğiniz renk çorap
Makas
Karton kağıt yağut renkli keçe kumaş
Düğme veya oyuncak göz
Yapıştırıcı

çorap kukla

çorap kukla

çorap kukla

çorap kukla

çorap kukla

çorap kukla

el kuklası

el kuklası

Yapılışı
Elinize geçirdiğinizde dirseğe kadar uzanacak, beyaz pamuklu bir çorap temin edin.
Kartonun girmesi için çoraba küçük bir delik açın.
5 cm eninde, 7,5 cm boyunda resimdeki gibi oval bir karton kesin.
Kartonu çoraba yapıştırın.coraptan_kukla_4
Oyuncak göz yapıştırıp, kuklamanızın gözlerini oluşturun.
Oyuncak göz satın almak yerine göz kısmına düğme de dikebilir, yahut renkli karton yapıştırabilirsiniz.coraptan_kukla_5Kartonun gözükmesini istemiyorsanız, kartonun üzerine renkli kumaş da yapıştırabilirsinizcoraptan_kukla_6İşte sevimli kuklamız hazır! coraptan_kukla_7İşte size fikir verebilecek kukla örnekleri

İlgili Konular

Evde bez bebek nasıl yapılır? Tıklayınız

Evde Oyuncak Kardan Adam Nasıl Yapılır? Tıklayınız

Oyuncak bebek nasıl yapılır? videosu tıklayınız

Evde Yapabileceğiniz Oyuncaklar İçin Tıklayınız

Çoraptan Bebek Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

coraptan_kukla (1) coraptan_kukla (2) coraptan_kukla (3) coraptan_kukla (4) coraptan_kukla (5) coraptan_kukla (6) coraptan_kukla (7) coraptan_kukla (8) coraptan_kukla (9) coraptan_kukla (10) coraptan_kukla (11) coraptan_kukla (12) coraptan_kukla (13) coraptan_kukla (14)