Bağışıklık sistemini güçlendiren özel karışımlarla lezzetli besinler hazırlayabilirsiniz. Çocukluk çağlarında bağışıklığın kazanılması, sağlıklı bir yaşam ve hastalık risklerinin önlenmesi açısından oldukça önemli ve gereklidir.

Doğal besinler ile sağlıklı gelişimlerini ve fiziksel gelişimlerini desteklerken, bağışıklık sisteminin de daha güçlü ve donanımlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklara Özel Doğal Formüller

Çocuklar için bağışıklık sistemi güçlendiren özel karışımlar şu şekildedir;

Doğal Karışımlarla Çocuklara Özel Güçlendiriciler | 1

Arı Sütü & Bal

Kanser hastalıklarının önlenmesi ve metabolik pek çok hastalık riskinin ortadan kaldırılması için arı sütünün faydaları yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. 3 yaş üzerinde olan çocuklara her gün arı sütü verilmelidir. Antioksidan zengini bal ile karıştırarak, 1 çay kaşığı kadar günlük olarak verin.

Doğal Karışımlarla Çocuklara Özel Güçlendiriciler | 2

Zencefil & Zerdeçal

Bağışıklık sistemini ekstra geliştiren ve güçlendiren zencefil ile zerdeçal, çocuklara yoğurt ile karıştırılarak verilebilir. Her gün; 1 kase yoğurt içerisine 1’er çay kaşığı zerdeçal ve zencefil karıştırarak yedirin.

Doğal Karışımlarla Çocuklara Özel Güçlendiriciler | 3

Muzlu Yoğurt

Muz, hemen her çocuğun en sevdiği meyveler arasında yer alır. Yoğurt ise probiyotik özelliğiyle her gün tüketilmesi gereken gıdalardan biridir. Bağışıklık sistemini geliştirmek için yoğurt içerisine 1 muz doğrayarak, her gün bir kase tüketmesini sağlayın. Bağırsak faaliyetlerini düzenleyip, geliştirerek sağlıklı bakterilerin oluşmasını ve dolayısıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Çocuklarda bağışıklık sisteminin güçlenmesi için demir içeren besinleri mutlaka vermelisiniz. Demir bakımından zengin meyve ve sebzler daha sağlıklı gelişmesini sağlar.

İlgili Konular;

Çocukların Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir? Tıklayın !

Çocuğum Yemek Yemiyor… Diyorsanız Tıklayın !