Brokoli neye iyi gelir sorusuna verilebilecek cevaplar çok fazla olsa da özellikle kansere karşı verdiği mücadele vurgulanmalıdır. Brokoli içerisinde yüksek miktarda lif ve pek çok vitamin ve mineral bulunduruyor. Bu durum da brokolinin sağlık açısından çok faydalı olmasını sağlıyor.

Brokoli nasıl pişirilir konusunda verilebilecek farklı tavsiyeler vardır. Brokoli ızgara şeklinde pişirilebilir. Bunun dışında haşlama ya da buharda pişirme tekniğiyle de pişirilerek tüketilebilir. Düzenli olarak tüketilen brokoli de sağlık açısından çok faydalı olacaktır.

Brokolinin İçerisindeki Besinler Nelerdir?

Brokolinin besin değerleri içerisinde C ve K vitamini vardır. Bunun yanı sıra brokoli potasyum, magnezyum, demir, fosfor, kükürt gibi önemli mineraller de içeriyor. Brokoli lif bakımından da çok zengindir. Brokolinin düşük kalori ancak yüksek proteine sahip olması da özellikle diyetine dikkat edenlerin çok ilgisini çekmektedir.

Brokolinin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? | 1
Brokoli neye iyi gelir

Brokoli İle Hangi Hastalıklardan Korunabilir?

İster brokoli çorbası içilsin isterse de haşlama brokoli yensin, brokoli nasıl tüketilirse tüketilsin çok faydalıdır. Brokolinin kansere karşı olan faydası birçok insan tarafından bilinir. Bunun yanı sıra kemik sağlığı için de brokoli oldukça yararlıdır. İçerisinde bol miktarda lif olması brokoliyi sindirim sistemi dostu haline de getiriyor. Bunların dışında brokoli faydaları arasında şunlar gösterilebilir:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmesi,
  • Göz sağlığının korunmasına yardımcı olması,
  • Cildi gençleştirmesi,
  • Kan şekerini düzenlemesi,
  • Kalp sağlığını koruması.

İlgili Konular;

Hangi çorbalar zayıflatır? Tıklayın !

Tıkanık tüpler için brokoli kürü deneyen var mı? Tıklayın !

Brokoli Çorbası – Torku Süt Sponsorluğunda Tıklayın !