Yapılan araştırmalar; bebeklerin duyularını harekete geçirmelerinde ve hayat tecrübesi edinmelerinde günlük yürüyüşlerin son derece önemli olduğunu gösteriyor. Bebekle keyifli bir yürüyüş denildiğinde ise akla hemen bebek arabası geliyor. Fakat bebek arabası deyip geçmemek gerek! Piyasada, farklı özelliklere sahip pek çok bebek arabası buluyor. Bebekleri için en doğru bebek arabası seçimi ebeveynlere kalıyor. Bu zor seçimi sizin için kolaylaştıralım dedik ve bebek arabası alırken olmazsa olmaz 5 kriteri sizin için listeledik…

Doğru Bebek Arabası Seçimi Nasıl Olmalı?

Doğru Bebek Arabası Seçimi Nasıl Olmalı? | 1

Öncelikle hafif ve kolay taşınabilir olmalı

2244896

 

Yokuşlu sokaklar, yüksek kaldırımlar, yüksek tabanlı ya da rampasız toplu taşıma araçları ve bunun gibi sokakta her an karşılaşılabilecek daha bir çok engel… Bebekli biri için dışarıda olmak, saydığımız bu olumsuz durumlardan biri ya da birkaçı varsa oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bir de buna, bebek arabasının ağırlığı eklendiğinde, özellikle annelerin vücut sağlığını tehdit edici durumlar ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durumun yaşanmaması için bizim size önerimiz; tek parmağınızla kolaylıkla kaldırabileceğiniz, tek elle kolayca açıp kapatabileceğiniz ve kolayca taşıyabileceğiniz hafiflikte bir model seçmeniz yönünde olacaktır.

Sürüş kolaylığı sağlamalı

2244894

 

Dışarıya her çıktığınızda, yanınızda size yardımcı olacak birileri olmayabilir ve böyle zamanlarda çok daha fazla durumu kontrol etmeniz gerekebilir. Örneğin; bir elinizle arabayı iterken, diğer elinizi kullanarak telefon görüşmesi yapmak durumunda kalabilirsiniz. Ya da sahil kenarında bir taraftan bebeğinizi gezdirirken diğer taraftan da keyif kahvenizi yudumlamak isteyebilirsiniz. Tek elle kolay manevra yapabileceğiniz bir bebek arabası, bu anlamda hayatınızı kolaylaştırır.

Bebeğinize konfor sunabilmeli

2244893

 

Doğumdan sonra hastaneden ayrıldığınız o ilk andan itibaren, dışarıdaki en büyük yardımcılarınızdan biri de hiç kuşkusuz bebek arabanız olacak diyebiliriz. Dolayısıyla; almayı düşündüğünüz bebek arabasının, doğumdan sonra her koşulda kullanabilmenizi sağlayacak özelliklere sahip olmasına özen göstermenizi öneririz. İlk aylar; tam yatabilen, sırt ve ayak kısmı farklı pozisyonlara ayarlanabilen bir bebek arabası yeterli olabilir. Ancak ilerleyen aylarda; koltuk genişliği ve destekli kemer sistemleri gibi özelliklerin bebeğinizin maksimum konforu için çok daha önemli olacağını unutmamanız gerekir.

Her hava koşuluna uyum sağlayabilmeli

Dış dünya sürprizlerle dolu… Bebeğinizle yürüyüş keyfinizin yarıda kalmaması için, seçeceğiniz bebek arabasının her hava koşuluna uygun olması çok önemlidir. Her şeyden önce; bebek arabanızın yağmurlu havalar için mutlaka bir yağmur koruyucusu olmalıdır. Öte yandan güneşin faydalarının yanı sıra, zararları da unutulmamalıdır. Böyle havalar için de seçeceğiniz bebek arabasının tentesinin katlanabilir ve ayarlanabilir nitelikte olması isabetli bir seçim olur.

2244892

Ve tabii ki her zaman hijyenik olmalı

Dökülen mamalar, anında müdahale edilmediğinde iz bırakan içecekler ve su izleri… Bebeklerin olduğu her yerde, bu tip kazalara açık olmak gerekir. Bir de dışarıdaysanız, bu etkenlere şehrin olumsuz etkilerinin de ekleneceğini unutmamanız gerekir. Bu yüzden; seçeceğiniz bebek arabasının kumaşının leke tutmayan ve kolay çıkarılıp yıkanabilen nitelikte olmasına dikkat etmenizi öneririz.

Her annenin mükemmel yol arkadaşı: Chicco Ohlalà!

Modern ve şık Ohlalà , Chicco’nun güvenlik ve sağlamlık standartlarına uygun olarak hem annelere hem de bebeğe maksimum konfor sağlamak için geliştirildi. Sadece 3,8 kilogram ağırlığındaki Ohlalà; kolay kaldırılabilir, kolay sürülür ve kavraması kolaydır. Detaylı bilgi için tıklayınız
2244897