Bir bebeğin sağlıklı gelişimi için en ideal beslenme yöntemi elbette ki emzirmedir. Ancak bazı zorunlu durumlarda ve ek beslenmeye geçiş döneminde biberonun sağladığı kolaylıkları da yadsımamak gerekir. Camdan slikona, 150 ml’den 330 ml’ye kadar piyasada çok farklı biberon çeşidi bulunuyor. Peki, doğru biberon seçimi için en çok nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte detaylar…

Doğru Biberon Seçimi Nasıl Olmalı?

2244906

Önceliğiniz konfordan yana olsun

Biberona alışma süreci, her bebek için kolay olmayabilir. Bu süreci kolaylaştırmak için doğal emme hareketini taklit edecek şekilde tasarlanmış bir biberon tercih etmek gerekir. Böylelikle bebek, anne göğsünden biberona kolayca geçerek mükemmel bir beslenme deneyimi yaşayabilir. Öte yandan; bu tipte bir biberon sayesinde, babanın da bu özel paylaşıma dahil olması sağlanabilir. Babasının kucağında biberonuyla beslenen bebek, böylelikle babasının sevgisini de daha derinden hissedebilir.

Doğru biberon seçimi

Emzik kalitesine özellikle dikkat!

Biberonun şekli kadar, emzik dokusu da önemlidir. Bebeğin ağız ve diş yapısının doğru gelişebilmesi için; biberon emziğinde kullanılan malzemenin, bebeğin içgüdüsel beslenme şeklini taklit edecek yumuşaklıkta olmasına özen gösterilmelidir.

Doğru biberon seçimi

Bebeğin gelişimine uygunluk göstermeli

Bebeğin fiziki gelişimi, biberon seçiminde en önemli belirleyicilerden biridir. Çünkü bebeğin fiziksel gelişimi ve anne sütüne olan bağlılığına göre; seçilecek biberonun özellikleri de değişkenlik gösterir. Özellikle ilk 6 ayda öncelik emzirmeden yana olacağı için 1 veya 2 delikli normal akışı olan bir biberon seçimi daha doğru olur. İlerleyen dönemlerde ise bebeğin ağız ve yeme kapasitesi gelişimine göre 3 delikli orta ya da hızlı akışlı bir biberona geçiş yapmak gerekir.

Doğru biberon seçimi

Kolik oluşumunu önleyici çözümler sunmalı

Hava yutma sonucu oluşan kolik sancıları, bebeklerin özellikle ilk aylar sıklıkla yaşadıkları sorunların başında geliyor ve yanlış biberon seçimleri, maalesef bu sıkıntıları tetikleyebiliyor. Böyle bir sorun yaşamamak için; biberonun çift anti-kolik valfi özelliğine sahip olup olmadığına ve bebeğin beslenirken hava yutmasını önleyici bir şekle sahip olmasına mutlaka bakılması gerekiyor. Özel şekilli eğimli biberonlar, emzikleri her zaman süt ile dolu olduğu için bebeğin hava yutmasını ve kolik oluşmasını engelleyerek mükemmel besleme pozisyonu sağlıyor.

2244902

Chicco NaturalFeeling biberon serisi ile bebeğiniz, beslenme saatlerini doya doya yaşasın!

Doğru biberon seçimi

Her şeyden önce “bebeklerin mutluluğunu” esas alan dünyaca ünlü bebek markası Chicco, bebeklerin gelişimine uyum gösteren NaturalFeeling biberon serisi ile beslenme saatlerini keyifli ve kolay hale getiriyor.