Saç dökülmesinin doğumun ardından nasıl önleneceği yeni doğum yapmış ve saç dökülme problemiyle karşı karşıya olan anneler tarafından oldukça merak edilen bir başlık olmak üzere, kadınların en çok önem verdikleri detayların başında gelen saçlarının dökülmesi gibi olumsuzluklar psikolojik açıdan kadınlar için birçok olumsuzluğu da beraberinde getirir. Bu da doğum sonrası saç bakımı ile alakalı sürecin oldukça dikkatli geçirilmesi gerekliliğini de ortaya koymaktadır.

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Normal Mi?

Doğum sonrası saç dökülmesi normal mi sorusuna verilecek cevap kesinlikle evettir. Kadınların hamilelik sırasında yaşadıkları yoğun hormonsal değişimin yanında doğum yaptıktan sonra tamamen değişen vücut dengesi de eklendiğinde hormon yenilenmesi saç dökülme problemini de beraberinde getirecektir. Bu süreç bazı kadınlarda çok ciddi saç dökülmesi şeklinde gerçekleşirken bazı kadınlarda ise belli olmayacak kadar az gerçekleşebilmektedir. Doğum sonrası saç dökülmesi daha çok saç yenilenmesi olarak da isimlendirilip doğumdan sonraki ilk iki ayda ortaya çıkarak kendini belli ettikten sonra genellikle doğumdan sonraki altıncı ayda sonlanır. Aynı zamanda doğumdan sonraki saç dökülmesinin bir nedeni östrojen hormon yüksekliği olarak da değerlendirilebilir.

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? | 1

Doğumdan Sonra Saç Dökülmesinin Engellenmesi İçin Yapılması Gerekenler

Doğum sonrası saç dökülmesinin tamamen engellenmesi ne yazık ki tam olarak mümkün olmamakla birlikte bu yönde atılacak bazı adımlar problemle mücadelede oldukça etkilidir;

  • Doğumdan sonra saç kesimi birçok annenin hamilelikten sonraki normal yaşama dönmek ve uyum sağlamak için üstünde önemle durduğu bir terapidir. Saç kesimi için daha kısa ve katlı modellerin tercih edilmesi saç dökülmesini azaltara, saçların daha iyi görünmesini sağlayacaktır.
  • Çinko ve biotine sahip gıdalar yanında keten tohumu, balık, avokado ve balık yağı tüketimi saç dökülmesine ne iyi gelir sorusu için verilecek bir başka cevaptır.

Doğum Sonrası Saç Dökülmesine Çözüm Tıklayın !

Doğum Sonrası Saç Bakımı Tıklayın !

Doğum sonrası saç dökülmesi normaldir Tıklayın !

Doğum sonrası Saçı Dökülenler Tıklayın !