Bebeklerde beslenme ile sindirim sistemi sağlığı iç içedir. Bu nedenle anne babaların çocuklarının beslenmeleri hakkında net olarak fikir sahibi olmaları gerekmektedir. Bu sürecin asıl zorluğu anne sütünün kesilmesinden sonra karşımıza çıkmaktadır. Bebeklerin ek gıdaya geçiş süreçleri en az annelerin hamilelik süreci kadar zorludur. Uzun bir maraton olduğunu unutmamalı ve kesinlikle ümitsizliğe kapılmamalısınız.

Gaz Sancıları Nasıl Geçirilir?

Bebeklerde gaz yapan yiyecekler fikir sahibi olarak bebeklerin bu konuda karşı karşıya kalabilecekleri rahatsızlıkları en aza indirme imkanını elde edebilirsiniz. Gaz sancıları hem beslenme ile hem de bebeklerin yapmış oldukları aktiviteler ile de en aza indirilebilmektedir.

Anne Sütü: Bebeklerde gaz sorunu sadece ek gıda ile değil aynı zamanda anne sütü sebebi ile de ortaya çıkabilmektedir. Bu süreç içerisinde annelerin yedikleri besinlere çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Örneğin süt ya da karnabahar gibi gaz yapan besinlerin tüketilmesi ve süt yolu ile de bebeğe geçmesi çocukların geceler boyu sancılar ile kıvranmasına sebep olabilir. Bu nedenle anne sürü içilen dönemde de süreç hakkında fikir sahibi olunması gerekmektedir.

Gaz Sorununun Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirler | 1

Bebeklerde Gazı Masaj ile Engelleyin

Bebeklerde gaza ne iyi gelir sorusunun en önemli yanıtlarının başında acı elma yağı gelmektedir. Acı elma yağı sayesinde karın bölgesine yaptığınız masaj ile beraber ve ayaklara doğru inen rahatlatıcı hareketler ile gazın olumsuz etkilerini en aza indirebilirsiniz.

Bebeklerde kabızlık sorunu da gaz ile beraber ortaya çıkabilmektedir. Sindirim sisteminin verimli çalışmaması bebekleri olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Hem dışkı hem de gaz ile meydana gelen sıkışıklık bebekleri zor durumda bırakmaktadır. Bebeklerde basur hastalığına bile sebep olunabileceği de akılda bulundurulmalıdır.

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı? Tıklayın !

Anne sütünü artırmanın yolları için Tıklayın !

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne iyi Gelir? Tıklayın !

Bebeklerde Kabızlık Nasıl Geçer? Ne Yapmalı? Tıklayın !

Bebeklerde Gaz Yapan Besinler Ve Gaz Problemi Nasıl Geçer? Tıklayın !

Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Rezene Çayı Bebeğe Nasıl Verilir? Tıklayın !