Ayak şişmesi hamilelikte karşınıza çıkacak en hafif sorunlardan bir tanesidir. Ayaklarda ve tüm bedeninizde ödem toplamaları meydana gelebilmektedir. Bu konuda bilinçli bir gebe olmak isterseniz muhakkak yürüyüşü ve bol suyu hayatınızdan eksik etmemelisiniz.

Hamilelikte Sindirim Problemleri

Hamilelikte karın ağrısı sıkıntısının neden meydana geldiği konusunda uzmanlardan yardım almalısınız.

  • Karın ağrıları gaz sebepli olabilir. Hamilelik sürecinde sindirim sistemi adeta değişim içerisine girecektir.
  • Sorun gaz ile alakalı değilse ve artık rahim bölgenizde de bu sıkıntıları hissetmeye başlarsanız uzmanınıza başvurmalısınız.
  • Hamilelikte mide bulantısı sindirim konusunda sorun yaşamanıza ve beslenme düzeninizin tam olarak alt üst olmasına sebep olabilmektedir.
  • Bu nedenle mide bulantısı ile baş etmeyi öğrenmez ve kendinizi bu rahatsızlığa teslim ederseniz bebeğinizin sağlığını da olumsuz yönde etkileyebilirsiniz.

Hamilelikte Karşılaşabileceğiniz Sağlık Sorunları Nelerdir?    | 1

Nasıl Çözüm Bulunmalıdır?

İlaçsız Çözüm: Karşı karşıya kaldığınız sorun ne olursa olsun bunun olabildiğince az ilaç tüketerek çözülmesi gerekmektedir. Özellikle hamilelikte meydana gelen kritik süreçlerde ilaç kullanımına gidildiği zaman bebeklerde sıkıntı söz konusu olabilmektedir. Yardım aldığınız uzman size bu konuda gerekli bilgiyi sağlayacaktır.

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir sorusu kadınların uzmanlarına en sık danıştıkları konu başlıklarından bir tanesidir. Mide bulantısının en aza indirilmesi için özellikle mideyi bastıracak ürünler seçilmesi gerekmektedir. Tuzlu krakerler ya da hafif şekerli içecekler sizin iyi hissetmeniz için oldukça yerinde seçimlerden biri olacaktır. Bu aşamada küçük yürüyüşlere çıkmak ve kendinizi psikolojik olarak teskin etmek de dikkate almanız gereken önemli adımlardandır. Aşırı mide bulantısı hamilelikte süreci daha da zorlaştırsa da çözümsüz olmadığını bilmelisiniz.

Hamilelikte Karşılaşabileceğiniz Sağlık Sorunları Nelerdir?    | 2

Hamilelikte yaşanılan bulantıyı azaltmanın yolu Tıklayın !

Hamilelikte Aşerme ve Beslenme Tıklayın !