Hastalanıp direnci düşmüş çocuğa nasıl besinler verilmelidir? Hasta çocuklar nasıl beslenmelidir?

Hasta Çocuklar Nasıl Beslenmelidir?

Yetişkinler hastalandığında vücut direnci düşerken daha hassas bir yapıda olan çocuklarda bu durum ciddi bağışıklık sistemi zayıflamalarına neden olabilir. Çocukların hastalık döneminde vücut direncini arttıracak ve bağışıklık sistemini destekleyecek şekilde beslenmeleri gerekmektedir. Bu beslenme ne şekilde olmalıdır.

Hasta Çocuklar Nasıl Beslenmelidir? | 1

 

Annelerimizin hastalandığımızda bize ısrarla içirdiği tavuk suyu çorba en iyi alternatifler arasında yer alabilir. Özellikle burun akıntısı gibi şikayeti olan çocuklarda çorba en iyi alternatif olacaktır. Tavuk suyu çorba iltihaplı dokuların tedavisinde etkilidir.
Çocuklara hastalık döneminde verilecebilecek ve tedaviye yardımcı diğer bir alternatifte içerisinde bolca sebze bulunan çorbalardır. Limon, havuç ve kereviz gibi malzemelerden yapılmış çorbalar çocuğun kaybettiği enerjiyi geri almasına yardımcı olabilir. Vitamin ve mineral eksikliklerinin giderilmesini sağlar.

Ateşlenmiş çocuklar ciddi kalori kaybı yaşadığı için patatess ve muz gibi gıdalar ile kaybettiği enerjiyi yerine koyabilirsiniz. Boğazlarında sorun olan çocuklar için yoğurt ve bal alternatiflerini deneyebilirsiniz. Bal güçlü bir besin olduğu için 1 yaş altındaki çocuklara verilmemelidir. Bal ve ılık sür karışımı öksüren çocuklara iyi gelecektir.

Çocuklara gün içerisinde taze sebze ve meyve takviyesi yapmanız faydalı olacaktır. Kış mevsiminde daha kolay hasta olan çocuklar için C vitamini açısından zengin olan portakal, mandalina yada limon gibi gıdalar verilmelidir. İsterseniz taze sıkılmış olarak meyve suyu da hazırlayabilrsiniz. Susuz kalan vücudun kendini toparlaması için oda sıcaklığında su içirmelisiniz.

Çocuklara dışarıdan besin takviyesini ilaç tedavisinden sonra uygulamak en doğrudur. Hastalanan çocuğunuzu vakit kaybetmeden doktora götürün.