Ameliyatsız vajinal gençleştirme
(sıkılaştırma,daraltma)

Kadın kendi genital organından şikayet eder mi?

Konuyla ilgili olarak kadınlar arasında yaş gruplarına göre ayıran çalışmalarlar sonucu 18-24 yaş arasındaki kadınların % 47 sinin kendi genital yapılarından sikayet ettiğini savunmuştur.Bu şikayetlerin tüm doğurganlık hayatı boyunca yaşla beraber benzer oranlarda devam ettiği izlenmektedir.

Ameliyatsız vajinal gençleştirme | 1Kadının kendi genital yapısından rahatsızlık duymasına neden olan sıkıntılar nelerdir ?

Sıklıkla kadınlar arasında genitalinin dış görünümünden yani şeklinden ,tüyünden,kokusundan ve renginden şikayet etmektedir.İlk bakışta görülen dış genital organlarda bunlar küçük dudaklar ve mons pubis adını verdiğimiz genital kubbe vardırki bunlarda şekilsel sorunlar ve tüyler vardır .Dudakları araladığımızda ise kızlık zarı sonrasında vajina ve rahim ağzı vardır.Kadın vajınasının gevşekliğinden, kuruluğundan veya akıntısından rahatsızlık duyabilir.

Kadınlar için anne olmak çok güzel ve aynı zamanda oldukça zahmetli bir işlem. Bazen çile şeklini alabilen bu sürecin ardından eğer eylem gerçekten oldukça zahmetli gelişmişse bebek annenin vajinal kanalından dışarı çıkarken bu bölge anatomisini bozmaktadır. Oluşan pelvic taban zarlarındaki yırtılmalar sarkmalara vajina ağzında açılmalara neden olmaktadır.

Bu problem bir çok kadın tarafında rahim sarkması olarak bilinmektedir.Dünya literatüründe ise vajinal rexasyon sendromu olarak tanımlanmaktadır.Hepimizinde bilindiği gibi bu sorun bazen cinsel yaşamı etkilemektedir. Bu durum bazen kadını etkileyerek orgazm sorunlarına veya hissedememe problemlerine neden olurken bazende erkeği etkileyerek cinsel organının vajen tarafından iyice sarılmadığını veya yeterince sıkı olmadığını ifade ederek tatmin olmakta zorlandığından şikayet etmektedir.

Bu durum eşlerin birbirini anlayamadığı hallerde evliliği yıpratmaktadır. Böyle bir şikayet mevcutsa eşler bir arada görülmeli jinekolojik muayneyi takiben hastalara pelvimetri ismini verdiğimiz basınç ölçme cihazları ile vajen içi basınç veya pelvic basınç kaydedilmelidir.

Ancak bu yolla tanı güvenilirliği sağlanabilmektedir.

Hasta tanı aldıktan sonra Jinekolojik lazer uygulamalarından vajinal sıkılaştırma veya gençleştirmeden bahsedebiliriz. Sevgili hanımlar bu metod ağrısız anestesizi almadan ayaktan uygulanabilir herhangi bir yan etkisi olmayan sadece vajinal kollajenizasyonu yani doku kalitesini artırarak dokuyu sıkılaştıran bir yöntemdir. İşlem sonrası istirahat ağrı veya kesici ihtiyacı oluşmamaktadır yani işlem sonrası medikasyon gerekmemektedir. İşlem sonrası cinsel perhiz ise sadece iki hafta olup oldukça tolere edilebilir bir süreçtir.işlem esnasında anestezi lokal dahi gerekmemektedir. işlem sonrasında istirahat gerekmez herhangi bir yan etkisi yoktur.tedavi süresi 25 dakikadır.İşlem sonrası komplikasyon görülmemiştir.

İşlemin Avantajları

İşlem öncesi hazırlık gerektirmemesi
İşlem esnasında antibiotik ,ağrı kesici ihtiyacı olmamaktadır
Başarı oranı yüksek
Ayağa kalkış süresi kısa
Tekrarlabilirliği kolay
Ayaktan bir uygulama olması nedeniyle anestezi,infeksiyon,red riski yok

Sonuç

Lazer vajinal sıkılaştırma (lazer vaginal thightining) oldukça güvenli ve etkili bir yöntem
Perineometrik ölçümler tedavi başarısını belirlemede objektif bir ölçüt
Pek çok kadının hayatını pozitif yönde etkileyeceği bir gerçek

İDEAL VAJİNA NEDİR?

GENİTAL ORGAN BOYUTU NEDiR ?

Ameliyatsız vajinal gençleştirme | 2Sevgili hanımlar ve erkekler her zaman merak edilen ve cevabı net olmayan bir soru ile başlamak istiyorum sizce kadın veya erkek organın ideal boyutu nedir?Bizim amacımız profosyonel bilgi-veri tabanı ile sizin ve eşinizin genital organı ile ilgili anatomik, boyutsal ,işlevsel tüm sorunlara cevap verebilmeyi hedeflemiştir.

Büyüklük önemli mi?
Cevap = EVET

Bu durumda kadın ve erkek için cinsel işlevi tamamlamada işlevsellik kadar psikolojik yeterlilik hissi yaratması nedeniyle boyut ve görüntü tartışılmaz öneme sahiptir.

Vajina küçük dudakların arasından başlayan yukarıda rahim ağzına kadar uzanan kanal şeklinde kas ve bağ tabakasından oluşan cinsel organlardan en çok bilinenidir.Vajen boyu ortalama 8 cm kadardır bu boy ırklar arasında,ülkeler arasında,evlilik veya cinsel aktif olmaya bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.Cinsel yaşamın başlaması ile yaklaşık 0.5 cm uzamaktadır.Yaşın ilerlemesi ile artmakta yaklaşık 20 yaşında max ulaşacağı boyuta gelmektedir.Türkiyede ortalama vajen boyu 8.2 cm dir.

Vajina duvarları, açılmaya neden olacak (tampon girişi gibi) bir neden olmadıkça birbirine dokunacak şekilde kapalı haldedir. Her vajina 1,5′ cm den yaklaşık 10 santimetreye kadar genişleyebilir. Tabii doğum sırasında bu rakam çok daha fazla oranda artabiliyor! vajina inanılmaz bir esneme kapasitesine sahip bu nedenle sex yaparken genişlemez. İşte bu nedenle, normal standartların çok üzerinde büyüklüğe sahip bir penisi bile rahatça içine alabiliyor ve ilişkiden hemen sonra eski haline dönüyor. Ancak doğum yapan kadınların bahsettikleri “bollaşma” hissi gerçekten de söz konusu olabiliyor.

DOĞUM ÖNCESİ DOĞUM SONRASI

Vajinal anatomi veya şekli neden bozulur?

Kadınlar vajinal dokularını sıklıkla zor doğum eylemlerinde ve tekrarlayan düşük,ileri hafta bebek kayıpları nedeniyle uygulanan vajinal müdahalelerde bozabilirler.

Vajinal genişlemeyi nasıl anlayabilirler?

Hastaların en sık başvuru şikayeti,genelikle tuvaletlerini yaparken ellerine pütürlü bir doku geldiğini söylerler bazende eşleri onlara doğumdan sonra vajenin eskisi gibi sarmadığinı ifade eder.Daha ileri aşamalarında idrar kaçırma veya ıkınınca vajen (girişinde) ağzında açılma olduğunu farkedererek gelebilir

VAJİOPLASTİ(VAJİNA ESTETİĞİ)

Vajinoplasti nedir? ve neden uygulanır?

Vajinal doku ve kasların daha sıkılaştırılması ve fazla dokunun çıkartılması ile daha dar bir vajina girişi ve vajina oluşturma işlemi vajinoplasti olarak adlandırılır.Jinekolojik terminolojide bu işleme kolpoğrafi anteriror ve posteriror olarak isimlendirilmektedir .Yada kısaca kolpoğrafi olarakda terminolojide kullanılabilir. Amacı bozulmuş olan anotomik yapının tekrar düzeltilmesini sağlamaktır.jinekolojik cerrahi eğitimi almış dokuya ve anatomiye hakim branş jineko estetik cerrahi ile uğraşan kadın doğum hekimleri cerrahi eğitimleri sayesinde vajina ve çevre genital dokularda daha derin ve kapsamlı operasyonlarını gerçekleştirmektedirler. Böylece halk arasında sarkma olarak adlandırılan genital relaksasyon ile birlikte olabilecek idrar kaçırma gibi diğer jinekolojik problemlerin de çözümünü hastalarımıza sunuyoruz.Bu nedenle ek sorun varsa çözebilecek veya tanı koyabilecek ilgili dal hekimi olarak vajinoplasti cerrahisini başarılı olarak uygulamaktayız. Vajinoplasti operasyonları esnasında farklı cerrahi kesme yöntemleri cerahın tercihine bağlı olarak kullanılabilmektedir veya yapılabilmektedir. Vajinoplasti operasyonlarında “lazer”, “radyo frekans”, “elektrokoter” ve “bisturi” cerrahi kesi yapmak amacı ile kullanılmaktadır.

Kimlere uygulanır?

Zor vajinal doğum sonrasında yırtık, sarkma gibi şikayeti olan hastalarda uygulanmaktadır. Sarkma idrar torbası ve/veya rektumu (büyük abdest kanalı) içerebilir. Birlikte rahim sarkması (prolapsus) da olabilir. Bu tür problemi olan hastalarda vajinal ve laparoskopik yaklaşım birlikte hastanın ihtiyacına göre uygulanmaktadır.

Son yıllarda vajinoplasti “cinsel hazzı” arttırdığı yönünde yayınlanan sexuel sağlık makalelerinde doğum yapmış veya yapmamış, ancak ilişki sırasında boşluk veya gaz pasajı veya orgazm şikayeti olan kadınlara da önerilmektedir.

Bazen az sayıda kız çocuğu doğumda karışık cinsel organla doğmaktadır bunlardan birkısmındada vajen hiç oluşmamaktadır.Doğuştan vajina yokluğu ile dünyaya gelen hastalarda uygulanan cerrahidede amaç yeni vajina yaratmaktır bu işlemede neovajinaplasti olarak adlandırılır.

Bazen kanser veya travma nedeniylede yeniden vajen oluşturmak zorunluluğuda doğabilir.Bu işlemede vajinoplasti ismi verilmektedir.

Süre

Sadece vajinoplasti operasyonu yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir.Beraberinde başka jinekolojik problerin varlığına bağlı olarak orerasyon süresi uzayabilir. Operasyon sadece vajinal dokuları ve –veya dış cinsel organları da ilgilendiriyorsa yatış gerektirmemektedir.

Tüm estetik/kozmetik vajinal cerrahi işlemlerden önce hastalarımızı cerrahi öncesi süreçte değerlendiriyor ve ameliyat sonrası olası bir enfeksiyondan korumak amacı ile gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için kliniğimize özgü bir protokol uyguluyoruz.Bu nedenle İşlem esnasında ve sonrasında kayda değer bir kan kaybı olmaz.İşlemden kaynaklı ağrı ise işlem esnasında olmaz sonrası zamanda ise aşızdan alınacak birkaç preperat ile geçecektir.

Birlikte yapılabilen operasyonlar

Vajinoplasti, sistosel (idrar torbası sarkması) onarımı, rektosel onarımı, perineoplasti (vajina girişi ile makat arasındaki bölgenin onarımı), labiaplasti, klitoral hood (klitorisi örten dokunun) redüksiyonu ve transobturator sling prosedürleri uygulanabilir.

Operasyon sonrası

Operasyon sonrası 1 hafta dinlenmeniz önerilmektedir. Cinsel aktiviteye 6 hafta sonra başlayabilirsiniz.

VAJİNOPLASTİ İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ

Neden vajinal genişleme olur?

Ameliyatsız vajinal gençleştirme | 3Jinekoestetik merkezimize başvuran hastaların bir çoğu Neden vajinal genişleme problemiyle karşı karşıya kaldığı sorusudur

Sevgili hanımlar gerçekten her doğum vajinal probleme yol açmaz ancak doğum veya vajinal diğer müdahalelerin sayısı arttıkça sıklaşır.Bir diğer ana sorun ise kişilerin arasında dokusal farklılıkların olmasıdır her kadının bağ dokusunda kollajen ve elastin miktarı eşit olmadığından travmalar karşısındaki doku cevabı farklıdır.

Ameiyat başarısız olur mu?

Hasta eğer doğum yada düşük gibi ek jinekolojik işlem görmezse sorun yaşamaz.

Ameliyattan sonra işe gidebilirmiyim?

İşlem sonrası bir iki gün dinlenmek gereklidir

Ameliyattan sonra ne zaman yola çıkabilirim?

İşlem sonrası bir kaö saat takip süresi gerekir

Ameliyata gelmeden önce muayne olmalımıyım ?

Ameliyat öncesi muayne veya görişme size zaman kazandırmak ve sorularınızın cevabı açısından fayda sağlayacaktır

Vajinaplastide iş ve dış dikiş olur mu?

İşlemde sadece vajinoplasti yapılmışsa tabiki hem içerde hemde dışarda dikiş olur bu dikişlerin amacı vajenin tekrar yapılmasında gevşemeyi engellemektir.Sıkıca yapılan giriş ise cinsel hazzı artıracaktır

Beraberinde yapılabilecek ameliyatlar nelerdir?

Beraberinde iç dudak estetiği, klitoral estetik, doğum dikişlerinin estetiği gibi işlemler uygulanabilmektedir.

Ameliyat riski nedir?

Vajinal daraltıcı ameliyatlar deneyimli jinekolog cerrahlar tarafından yapıldığında oldukça yüz güldürücü ve hasta memnuniyetini arttırıcı iken konusunda uzman olmayan hekimler tarafından uygulandığında bir takım ciddi riskleri de beraberinde getirmektedir.Bu ameliyat riskleri (komplikasyonlar) arasında en sık olanları kanama, enfeksiyon, barsak (rektum) zedelenmeleri, ilişki sırasında ağrı (aşırı daraltmaya bağlı) veya ameliyat sonrası arzu edilen beklentinin karşılanmaması sayılabilir.Unutulmamalıdır ki, her türlü cerrahi işlemde belli bir komplikasyon yüzdesi vardır. Bu tür komplikasyon veya memnuniyetsizlikler, deneyim sahibi cerrahların elinde en az olarak görülmektedir.

Ameliyat sonrası orgazm nasıl etkilenir?

Ameliyat sonrası girişteki daralmaya başli olarak klitoris ve G noktası uyarısı artmaktadır buna ek olarak kadının kendine olan güveni ve beğenisi artacaği için psikolojik olarakta cinsel doyum dahada artacaktır.

Maaliyet

Beraberinde yapılacak cerrahiye göre değişebilir.

VAJEN İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

İçinde herzaman mikrop varmı dır?

Bu doğrudur ama bunlar enfeksiyona sebep olacak kötü mikroorganizmaları kontrol altında tutan iyi huylu bakterilerdir.

Kendi temizler

Temizlik için sık sık vajinal duş uygulamanıza veya içini sabunlamanıza hiç gerek yok; hatta bu temizlik o bölgedeki yararlı bakterilerin de ölmesine sebep olabilir. Vajinanız kendi salgılarıyla temizlik işini kendi kendine yapabilir .Vajina duvarlarından gelen bu salgılar su ve bakterilerden oluşur. Temizlenmesi gereken tek yer, vulva yani iç ve dış dudaklardır. Ancak bunu suyla yaparken tahrişe yol açmamalısınız.

Çevresindeki tüyler tamamen kirlilk

Bir zamanlar bu tüylerin vajinayı bakterilerden korumak ve erkekleri çekecek kokuyu tutmak gibi işlevleri olduğunu iddia etmek mümkün. Ancak bugün böyle bir işleve gerek kalmadı çünkü giysilerimiz var. Bir de erkeğiniz tüylü halinizi değil tam tersini yani temizken sizi çekici buluyor olabilir. Kadın cinsel organını tüysüz haliyle daha çekici bulduğunu itiraf eden pek çok erkek var.

Koku olur mu?

Söz kokulardan açılmışken öncelikle şunu belirtmekte fayda var; evet, her vajina kendine has bir kokuya sahiptir. Regl döneminden önce daha asidik olan bu koku, regl sonrasında daha keskin olmaya yatkındır. Ayrıca yoğun egzersiz ve tabii cinsel ilişki sonrasında (iyi ki doğal kayganlaştırıcınız var) ter bezlerinin daha fazla çalışması nedeniyle bu koku daha da fark edilebilir hale gelebilir.

Sexin fazlasıda azıda zarar?

Düzenli seks, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olurken, kısa bir süre içinde çok fazla ilişki yaşamak vajinada yanma ve tahrişe, hatta idrar yolu enfeksiyonuna yol açabiliyor, özellikle kadının üstte olduğu pozisyonlarla klasik misyoner pozisyonu, penisin idrar yoluna temas ederek, bu bölgeye zararlı bakteri bulaştırması nedeniyle riskli kabul ediliyor. Ama hemen sevdiğiniz bu pozisyonlarla vedalaşmak zorunda kaldığınızı düşünmeyin, ilişkinin hemen sonrasında tuvalete gidip idrarınızı yapmak riski en aza indirecektir.

Akıntıdan yumurtlama belli olur

Yumurtlama dönemlerinde, vajinadan daha fazla miktarda salgı gelir. Ancak ayın diğer dönemlerine göre bu salgı daha ince bir yapıda ve daha berrak bir renktedir. Bu normaldir. Ancak salgının koyulaşıp, kremsi bir hal alması; buna kaşıntı, yanma ve ağır kokunun eşlik etmesi acil olarak jinekologunuza görünme zamanının geldiğini gösterir.

Sex orucu sonrası

Söylentiyi duymuşsunuzdur “Eğer çok uzun süre seks yapmazsanız vajinanız o kadar sıkı hale gelir ki, tıpkı bir bakireninki gibi ilk ilişkide rahatsızlık hissedebilir, hatta acı duyabilirsiniz”. Bu kesinlikle doğruluk payı olmayan bir bilgi. Vajinal kaslarınız biraz kasılmış bile olsa, cinsel ilişki asla ilk seferki gibi acı vermez.

Prezervatif veya tampon kaçarsa ne olur?

Evet kesinlikle vajinanız kara delik değildir. Herhangi bir şey (örneğin bir tampon) vajinanıza ve oradan rahminize kaçıp, kaybolamaz. Bir tampon sadece ulaşabileceğinizden daha derin bir noktaya doğru kayabilir ve değiştirmeniz gerektiğinde çıkarmanız zorlaşabilir. Bu durumda yapmanız gereken dizleriniz kırık bir şekilde yere oturmanız ve çıkana kadar ıkınmanızdır. Eğer bu da işe yaramıyorsa üzülmeyin çünkü jinekologunuz bunu son derece acısız ve basit bir işlemle alacaktır.

Çikolata ile ne yapılır?

Tabii eğlenmek adına çeşitli besin maddelerini vajinanızdan uzak tutmanızda her zaman fayda var. Çikolata sosu ve kremayı bile! Çünkü bunlar içeriklerinde bulunan şeker nedeniyle vajina bölgesinde ciddi enfeksiyonların ortaya çıkmasına sebep olabilirler.

LAZER VAJİNAL REJENÜVEASYON

Lazer Vajinal Gençleştirme kılavuzu (LVR ) bazen medyada vajinal gençleştirme olarak anılacaktır.Bu prosedürü ile daha yakından tanımak için birkaç dakikanızı ayırın ve seveceğinizi düşündüğümüz bir sonuç sağlamak için aklınızdaki tüm soruları burada bulup bulamayacağınızı dikkatlice kontrol edin .

Vajinal gençleştirme ameliyatları en sık yapılan genital estetik cerrahi prosedürüdür.Kadınlar bu işleme sıklıkla cinsel problemler nedeniyle jinekoestetik kliniğimize başvurmuş olsalarda bazen stres üriner inkontinas (öksürmekle,hapşırmakla idrar kaçağı )sikayetleride başvuru nedeni olabilir.

Vajinal gençleştirme işlemi çocuğu olan kadınlarda vajinal relaxasyon sendromu olarak tanımlanan vajinal gevşeme, ön-arka çaplarda artma ,ıkınmakla ele pütürlü mesane ön duvarının gelmesi gibi sikayetlerle gelen kadınlara uygulanabilirken, çocuğu olmayan veya doğum yapmamış kadınlarda dokuya bağlı olarak gevşeklik hissi varsa bu durumların her biri için bireyselleştirilmiş teknikler kullanılmaktadır

Vajinal gevşemede vajen kasları zayıflamış ön-arka duvarı arası mesafe artmıştır.Perine ismini verdiğimiz vajeni çevreleyen kas ve fasia tabakasıda zayıflamıştır.Bu nedenle ilişkide penis yeterince klitoral ve vajen ön duvarına basınç yaratamamaktadır bu nedenle oluşan anatomik bozulmuşluk cinsel haz eksikliğine yol açmaktadır.

Kimlere uygulanmalı

Vajinal cerahi işlemlerde en başarılı sonuçlara sahip grup fiziksel olarak sağlıklı ne istediğinden emin gerçekci hedefleri olan kadınlardır.

İşlem lokal anestezi altında yaklaşık 1 saat kadar süren bir işlemdir.işlem esnasında kullanılan özel solusyonlar ile kanama olmamaktadır veya az miktarda kalmaktadır. İşlemden sonra yaklaşık 2 saat kadar gözlem süresi vardır.

Uygulama öncesi uyarılar

Hasta konsültasyon sırasında çok açık olmalı, tüm tıbbi özgeçmişi ayrıntılı anlatmalı ek olarak kullandığı ilaçlar, vitaminler ,otlar tümü liste olarak sunulabilmelidir.

Komplikasyon riskini azaltmak ve önemli olabilecek bazı yardımcı ipuçları aşağıda örneklenmiştir.

•  Aspirin içeren ilaçlar da dahil olmak üzere) Aspirin, İbuprofen, Naprosyn, sarı kantaron, E vitamini ve diğer takviyeleri kullanımını durdurun. Bu ürünler kan sulandırıcı özelikleri nedeniyle aşırı morarma, kanama veya başka komplikasyonlara neden olabilir.

• Nikotin dolaşımı ve iyileşmeyi bozabilir, en az birkaç gün önce ve ameliyattan bir hafta sonra Sigarayı bırakabiliyorsanız sizin adınıza seviniriz.

• İşlem öncesi ve ameliyat sonrası bir hafta aşırı alkol içmeyin.

İşlem sonrası korunma ve uygulanacaklar

Bazen morarma, şişme ve ağrı olabilir. Hasta işlem başarısı için kendine dikkat etmeli enfeksiyondan korunmalı işlem sonrasında 4-2 hafta boyunca daha dikkatli yaşamalıdır. Ağrı kesici ilaçlar herhangi bir rahatsızlık söz konusu olursa kontrol etmek amacıyla reçete edilecektir. Not ağrı ilaçlar kabızlığa neden olabilir (en sık görülen bir şikayet olduğunu) ve bu nedenle dışkı yumuşatıcı , bol sıvı , bol meyve ve sebze yiyin böylece kabızlıktan korunun. Perine şişliği en aza indirmek için işlem sonrası birkaç saat içinde kapalı ve buz torbası uygulayın. Hastaların hemoroid varsa bizim işlemlerimizde engel sorun olmaması adına tedavi için uygun ilaçlar verilecektir.Reçete edilen tüm ilaçların mutlaka alındığında ve düzenli kulanıldığından emin olun.

Vajinal rejenüveasyon işlemi herkes için farklıdır ancak işlem sonrası uygulanması planlanan öneriler benzerdir örneğin sırasıyla cerrahi sonrası ikinci veya üçüncü gün duşyapılabilir. Dört hafta hamam , sauna tarzı banyoları önermiyoruz. Dört hafta süreyle tanga iç çamaşırı ve sıkı giysilerden tercihen kaçının. Önümüzdeki iki ya da üç hafta boyunca tedavi edilen alanlarda hassasiyet olabilir bunedenle yorucu fiziksel aktiviteler sınırlı olmalıdır. Bu dönemin ardından yavaş yavaş egzersiz faaliyetleri başlayabilir. Ancak yinede yaklaşık bir ay boyunca ağır faaliyetlerden kaçının. Altı hafta kadarda sıçrayan faaliyetlerden kaçınmalısınız(Ata binmek,bisiklet sürmek .v.s.).

En çok merak etiklerimiz

Seks altı hafta sonra büyük açılışı takiben tekrar yeni imajıyla başlayabilir.