Her ne kadar özel bir konu olsa da birçok evliliğin bitmesine neden olan cinsel isteksizliğin nedenlerini hiç merak ettiniz mi?

Evlilik hayalleri kuruyorsunuz ve bir gün sevdiğiniz erkekle evleniyorsunuz ya sonrası? Sonraki süreçte birçok evli çiftte cinsel isteksizlik sorunu yaşanıyor. Ve tüm kurduğunuz hayaller bir anda kötü bir izlenime dönüşüyor. Cinsel yaşamdaki her sıkıntı normal yaşantınıza yansıdığından dolayı evlilikler risk altına giriyor. Kendisinde cinsel isteksizlik belirtisi sezen çiftler bunu karşılıklı olarak konuşmaları gerekir.

Cinsel hayatınızda keyif almadığınızda ve karşı tarafa sürekli olarak ret cevabı verdiğinizde ilişkinizde ciddi sorunlara neden olur. Bunun önüne geçmek için iletişim kurmanız çok önemli. Bu reddetmeleri sürekli olarak tekrarladığınızda karşı tarafta size ve evliliğe karşı güven sorunu oluşur.

Cinsel İsteksizliğin Nedenleri | 1

Cinsel uyumsuzluğun sonucu

Eğer partnerinize karşı cinsel uyumsuzluk sorunu yaşıyorsanız bu zamanla cinsel isteksizlik boyutuna taşınır. Cinsel uyumsuzluğu içinizde yaşadığınızda ileriye gitmiş boyutunda cinsel isteksizlik yaşamanız kaçınılmaz.

Haz alamama durumu

Eşinizle ilişki yaşadığınızda aldığınız hazzı mastürbasyon yaptığınızda aldığınız zevkten daha az yaşıyorsanız cinsel isteksizliğin sizde var olduğunu gösterir. Cinsel uyumsuzluğun sonucu olarak ortaya çıkan cinsel isteksizlik sorunu en sık kadınlarda görülür. Ve bu durum zamanla ilişkiden tiksinme boyutuna kadar gider.

Erkeklerde ise bu sorun başarısızlık korkusu, performans kaygısı yaşayarak kendini gösterir. Bu sorunun çoğunluk grubunu oluşturan kadınlar evlilikle ilgili yaşadıkları sorunları cinsel yaşama taşımalarından dolayı yaşadıkları görülür.

Cinsel İsteksizliğin Nedenleri | 2

Cinsel isteksizliğin nedenleri

-Kadınlar kültürel tutumlarından dolayı ilişkilerinden keyif almayabilir.

-Geçmişte yaşadığı taciz, tecavüz gibi olumsuz şeyler yaşadıysa isteksizlik olabilir.

-Gebe kalma korkusu cinsel isteksizliğe iten en sık nedenlerden.

-Cinsellikten hoşlanmalarına rağmen cinsel birliktelikten kaçınma eyleminde olma.

-Cinsel ilişkinin görev haline gelmesinden dolayı olabilir.

-Depresyon veya epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar ve az da olsa doğum kontrol haplarının etkisi var.