Hamile kalmamak için türlü türlü yöntemleri deneyen kadınlar burada mı :) İşte onlar için en sık kullanılan doğum kontrol yöntemlerini yazdık.

Doğum kontrol hapları

Doğum kontrol hapları hamile kalmak istemeyen kadınların ilk kurtarıcı yöntemi.  Gözlemlenen deneyimlere göre gebelikten korunmada üstüne yok. Ancak doğum kontrol hapları için en çok düşündüren nokta ise cinselliğe etkisi olup olmadığı.

Doğum kontrol haplarının cinselliğe etkisi var mı?

Doğum kontrol hapı kullanan kişilerin birçoğu cinsel isteksizlik yaşadığını söylüyor. Evet doğum kontrol hapları cinsel isteksizlik yapabiliyor. Ancak korkmanıza hiç gerek yok çünkü sadece yüzde 3 oranında.

Cinsel isteksizlik yaşadığınızda bunu doğum kontrol haplarına bağlamanız yanlış olur. Cinsel isteksizliğinizin nedeni yetiştirilme tarzınız, geçmişte yaşadıklarınız ya da kişisel tutumunuz olabilir. Cinsel isteksizlik nedenleri sabit olmayıp kişiden kişiye değişir.

Doğum kontrol hapları kullanılmaya başlandığında vücuda alışması yaklaşık 3 ay sürüyor. Bu süreçte bir isteksizlik olabilir ancak geçici olduğunuz bilmeniz gerekir.

Hamilelikten Korunma Yöntemleri | 1

Geri çekme yöntemi

Çoğu kişinin bildiği bu yanlışı belki düzeltebiliriz. Öyle olduğunu düşünseniz de geri çekme yöntemi gebeliği önleyici bir yöntem değil. Yok artık dediğinizi duyar gibiyim J Hanımlar korunuyoruz sanıp sürprizle karşılaşmayın aman dikkat! Çünkü beklenmeyen gebeliklerin büyük çoğunluğunu geri çekme yöntemi oluşturuyor.

Geri çekme yöntemi neden güvenli değil?

Gelelim işin teknik kısmına. İlişki sırasında boşalma olmadan önce peniste sperm olabilir. Bu yöntemle korunmayı deneyen çiftlerin yüzde 20’si ilk 1 yıl içinde hamile kalmakta. Korktunuz mu yoksa :)

Bu yönteme ister devam edim ister etmeyin ama modern tıpta önerilmiyor. Bu yöntem ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de uygun değil.

Prezervatif yöntemi

Prezervatifler de olmasa ne yapardı bu kadar çift bilemeyiz. Hap kullanmak istemeyen kadınlardan en çok tercih ettiği bir yöntem. Geri çekmeye göre hem daha güvenli hem de bulaşıcı hastalıkları önlemede etkili. Kullananların dikkat etmesi gereken nokta ise prezervatif yırtıldığında acil korunma yöntemlerini uygulamak. Mesele ertesi gün hapı kullanmak gibi. İlişkiden kısa bir süre sonra alırsanız gebe kalmanızı engeller.

Hamilelikten Korunma Yöntemleri | 2

Takvim yöntemi

Eskiden bu yana kullanılan bir yöntem ancak güvenli değil. Bu yöntemde gebe kalınacak riskli günler belirlenir ve bu günlerin dışında ilişkiye girilir.

Kadın prezervatifi ve diyafram yöntemi

Cinsel ilişkiden önce rahim ağzına yerleştirilen bir uygulama. Ekili bir yöntem olup ilişkiden 6 saat sonra çıkarılması gerekir. Diyaframla beraber sperm öldürücü maddeler kullanılırsa daha etkili olur.

Bunların dışında kadına spiral takılması ve kadının tüplerinin bağlanması yöntemleri var.