Doğumdan sonra seks önerileri ile daha mutlu olabilirsiniz. Çoğu çift için, çocuklarının doğumu heyecanla beklenen bir andır; ancak aynı zamanda hayatlarını büyük ölçüde değiştirir.

Doğumdan hemen sonraki dönem özellikle zor geçmektedir.
Cinsel arzuda azalma, kadının kendini tamamen bebeğe adamasını sağlayan doğal kuvvetlerin bir sonucudur.

Doğumdan Sonra Seks Önerileri

Çiftler, doğumdan hemen sonraki birkaç ayda cinsel ilişkinin şahane geçmeyeceği fikrine alışmalı. Buna hazırlıklı olun, en önemlisi de sabır gösterin. Aşağıdaki yöntemleri düşünmekte fayda var….

doğum sonrası seks
doğum sonrası seks hayatı

Kendinizi cinselliğe kapatmayın

Doğumdan sonra eşinizle fiziksel birlikteliğinizi korumanız, her zamankinden çok önem taşıyor. Sevgili olarak kalın , buna zaman tanıyın ve kendinizi adayın. Hayatınızın bu yönü ölürse, ilişkinizin ölmesine de izin vermiş olursunuz. Doğumdan sonra cinselliğinize nasıl sahip çıkacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

İlk altı haftadan sonra yorganın altında

Doğumdan sonra, vücut ağrır ve iyileşmek için zamana ihtiyacı vardır. Doğuma katılan organların önceki konumlarına dönmesi için ortalama otuz gün gerekmektedir. Altı haftadan sonra, rahim doğumdan önceki boyutlarına döner, vajinal kasların kasılma düzeninin iyileşmesi bir yıl boyunca sürecektir.

Hamilelikte Cinsellik Sınırlı Mı?

Doğum yapan bir kadın doğumdan sonraki altı hafta boyunca dinlenmelidir, bu aynı zamanda jinekologdaki doğum sonrası ilk check-up randevusuna denk gelir. Altı haftadan sonra da cinselliğe hazır olmayabilir, özellikle de hâlâ acı hissediyorsa. Eğer kadın fiziksel ve duygusal olarak hazır değilse, kendini cinsel ilişkiye zorlamaması çok önemlidir, eşi de bu konuda aynı şekilde davranmalıdır.

En başa dönün- mastürbasyon ve okşama

Şefkatinizi başka şekillerde de gösterebilirsiniz (mastürbasyon ve okşama gibi)- hatta bu arzulanır bir şeydir! Bir kadın vücudunu dinlemiyorsa, iyileşme ve cinsel hayata dönme sürecini uzatacak bir duygusal (korku, direnç) veya fiziksel kapanma (vajinal kuruma) deneyimi yaşayabilir.

Erkekler, dikkat: destek olun, teşvik edin, anlayış gösterin

Eğer erkek kadına destek oluyorsa, onu cesaretlendiriyorsa ve cinsel arzu eksikliğinin geçici olduğunu anlıyorsaherşey daha kolay olur. Tabi ki bazı durumlarda bir uzmandan yardım almak gerekir: karşılıklı arzu ve dikkate rağmen cinsellikten korku duyuluyorsa, acı hissi devam ediyorsa veya penetrasyon imkansız hale geldiyse, vs.

Doğumdan sonraki ilk cinsel deneyiminizi aşağıdaki yöntemlerle kolaylaştırın.

  • Su bazlı bir kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz,
  • İkinize de uyan, ancak özellikle kadın için uygun olan pozisyonlar seçmelisiniz (kadınlar kalça üzerinde veya erkek üzerindeyken hızı ve derinliği ayarladıkları için daha kolay olabilir.)
  • Kendinize özen gösterin ve öz-saygınızı geri kazanmaya çalışın.

Acele etmeyin- önsevişmeye özen gösterin

Özellikle de siz cinselliğe hazırsınız diye veya karşınzdaki mutlu olsun diye acele etmeyin. Önsevişmesiz, hızlı cinsel ilişki acı verici olabilir, çünkü doğumdan sonra vajina hassas ve kurudur, o yüzden yavaş yavaş ve hassas bir şekilde başlayın.

Eğer sorun uykusuzluksa…

Bebeğinizin uyuduğu veya yorgun olmadığınız bir zamanı seçin. Spontan olun. Sevecen olmak için doğru yer yatak odası, doğru zaman gece olmayabilir. Hamilelik öncesinde olduğu gibi aşk hayatınıza renk katın. Unutmayın: Emzirmeniz gebe kalma ihtimalini ortadan kaldırmaz, o nedenle doğum kontrolüne özen gösterin – tabi eğer bir çocuk daha istemiyorsanız!

Sezaryenden sonra dikkat etmek gerekir

Cinsel ilişkiye girilmemesi gereken süre içinde belli ölçüde dinlenmek gerekir.Bu dönem rahmin asıl boyutuna dönmesine, rahim ağzının kapanmasına kadar sürer, aksi takdirde ilişki iltihaba neden olabilir.

Eğer sezaryen yöntemle doğum yaptıysanız ve yara hâlâ yumuşak ve hassas ise, yaraya temas edilmeyecek bir pozisyon seçin (oturarak, yan durarak). doğum vajinal yoldan gerçekleşmemiş olda da, hormon değişimlerine bağlı olarak acı hissedilebilir.

Yeni anne olanlar kendileri için ne yapmalıdır

Bebek uyurken, siz de dinlenmelisiniz:bebek uyuduktan sonra bir iki saat boyunca temizlik veya iş yapıyorsanız, sadece enerji kaybedersiniz. Bebek uyandığında yorgun ve huysuz olursunuz.

kitap okumaya, müzik dinlemeye, rahatlatıcı bir banyo yapmaya vakit ayırın veya başka yollarla rahatlamaya çalışın.

Kendinizi ihmal etmeyin ve kişisel bakımınıza özen gösterin. Çocuk doğurdunuz ve kilo aldınız diye eşofmanla saç baş dağınık gezmenizin alemi yok. Kendinize ne kadar bakarsanız, kendiniz ve eşiniz için o kadar çekici olursunuz.

Açık havada mümkün olduğunca çok vakit geçirin, bebeğinizi de yanınıza alın veya ona bakacak biri varsa yalnız dolaşın. Günde en az onbeş dakikanızı eşinizle konuşmaya ayırın. Konuşun- ama sadece bebeğinizden bahsetmeyin. Ev işlerini en aza indirin;daha sonra bu işleri çok yapacaksınız zaten. Eve gelen misafirler sizi yoruyorsa ziyaretleri de azaltın. Doğum Sonrası Cinsel Yaşam için forum konumuza göz atabilirsiniz.