Vücudun temel ihtiyacı olan uykunun kilo kontrolü konusunda etkili olduğu açıklandı. Az uyumak kilo aldırıyor. Uyku ve kilo ilişkisi hakkında ilginç bilgiler açıklandı.

Az Uyumak Kilo Aldırıyor

Uyku vücudumuzun kendini yenilediği, tüm organların onarıma geçtiği bir zaman dilimidir. Ne kadar uyumamız gerektiği ise yaş, hayat şartları gibi faktörlere bağlı olarak değişiyor. Uzmanlar ise yetişkin bir insanın ortalama 6 saat uyuması gerektiğini söylüyor. Günlük olarak ne karar uyumanız gerektiği aslında size özeldir. Uykunuzu alamadığınızda ise gün içerisinde yorgunluk hissetmekten başlayarak kronikleşen bir uykusuzlukla karşılaştığınızda ise erken yaşlanma, organların kendisini yenilemesinin yavaşlaması gibi sorunlara ek olarak yeni bir bilgi daha eklendi.

Az Uyumak Kilo Aldırıyor | 1

Az Uyumak ve Kilo Artışı
Az uyumak kilo artışına neden oluyor nedeni ise uykusuzluk kilo almak ile doğrudan bağlatılı olan leptin hormonunu etkiliyor. Az uyuyan bireyler gün içerisinde harcayamayacakları kadar kalori tüketiyor. Bunun nedeni ise vücudun kendisini koruyabilmek ve ihtiyacı olan enerjiyi dışarıdan almak istemesi. Uzun vadeli olarak az uyumanın kilo aldırdığının ortaya çıkmasından sonra ise az uyumak fazla enerji harcamanıza neden olmaz. Vücudunuzun dengesi bozulduğu için hastalanmanıza neden olacaktır.