Bazı besinleri birlikte tükettiğinizde çok daha fazla yarar sağlar. Peki birlikte tüketildiğinde daha etkili olan besinler nelerdir?

Birlikte Tüketildiğinde Daha Etkili Olan Besinler

Gıdaları bazen ayrı bazende birlikte tüketmek içerisindeki faydalı besinlerin aktive olması açısından çok önemlidir. Sizin için birlikte tüketmeniz gereken gıdaları hazırladık.

Balık ve Köri
Balığın içerisinde bulunan sağlıklı yağlar ve körinin içerisindeki maddeler birlikte tüketildiğinde çok daha etkili olarak kansere karşı koruyucu görev üstleniyor.

Birlikte Tüketildiğinde Daha Etkili Olan Besinler | 1

Ballı Yoğurt
İkisinde tek başına çok faydalı olduğunu biliyoruz. 1 kase yoğurdun içerisinde biraz bal eklediğinizde mide rahatsızlıkları ve sindirim sistemi sorunlarına oldukça iyi gelecektir.

Yulaf Ezmesi ve Elma
Diyetlerde sıkça kullanılan yulaf kepeği ve elma aslında kolestorele karşı koruma sağlayan müthiş besinler diyette olmasanız bile bazı günler öğün olarak ikisini bir rada tüketebilirsiniz.

Şekerli Ayran
Daha önce denemediyseniz ilk fırsatta şekerli ayran içebilirsiniz. Şeker ve asit vücudunuzun ph seviyesinde dengelenmeyi sağlayacaktır.

Zerdeçal ve Karabiber
Bu ikiliyi daha önce duymamış olabilirsiniz. Zerdeçalın iltihap söktürücü özelliğini etkinleştirmek için içerisine biraz karabiber ekleyebilirsiniz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler ve Limon
Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan A vitamini yüksek oranda C vitamini içeren limon ile buluştuğunda içindeki demirin çok daha iyi emilmesini sağlar.