Günümüz insanlarının birçoğunda ayak üstü yemek yeme, fast-food tarzı yiyeceklere aşırı yönelme, bilgisayar başında geçirilen zaman zarfı içinde sürekli bir şeyler atıştırma alışkanlığı söz konusu olduğundan kilo problemlerinde de artış görülmektedir. Dengesiz beslenmenin var olması ve bu tarz beslenme alışkanlığının bir de sağlıksız ürünlerle sürdürülmesi kilo artışlarına sebebiyet verdiği gibi hastalıklara da davetiye çıkartıyor. İşte bu sebeplerden dolayı insanlar çareyi hızlı kilo verdiren diyetlerde buluyor ya da bulduğunu sanıyor. Çünkü hızlı kilo verdiren diyetler yapmak sizi amacınıza ulaştırabilir ancak sadece bir süreliğine. Üstelik hızlı kilo vermenin de genel sağlık durumumuzda pek çok zararı söz konusudur…

Hızlı Zayıflamanın Zararları Nelerdir?

Hızlı kilo vermek için aç kalmanın doğru bir yöntem olmadığını söyleyen diyet ve beslenme uzmanları,bu tarz bir yanlışa girmememiz için uyarılarda bulunuyorlar. İşte uzmanlarından aç kalarak zayıflamanın ve hızlı kilo vermenin zararları.

Uzmanlarına göre ayda 4 kilodan fazla kilo vermek yapılan klinik araştırmalara göre diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı riskini arttırıyor. Üstelik hızlı kilo vermek diye bir durum söz konusu değildir. Sizi hızlı zayıflatan şey her ne ise tartıya çıktığınız zaman sizi zayıf gösterir ancak vücudunuzda yağ kaybı olmamış aksine vücut için gerekli olan su, nitrojen ve kas kaybı olmuş demektir. Bu nedenle bir süre sonra kişi yeniden aynı kilosuna hızlı bir şekilde geri döner.

Kemik erimesi riski artar.
Böbreklerde taş meydana gelir.
Gut hastalığı riski artar.
Kolesterol yükselir, damar tıkanıklığı meydana gelir.
Kalpte rtim bozuklu ve ölüm riski artar.
Adet düzensizliği, saç dökülmesi, konsantrasyon düşüklüğü, yorgunluk, baş ağrısı meydana gelir.
Ortostatik hipotansiyon, safra taşı, libido kaybı oluşur.
Üşüme, bulantı, kusma, kabızlık olur.
Vücudun sıvı elektrolit dengesini bozulur.