Mide ameliyatından sonra ne yenir  yada  tüp mide ameliyatından sonra beslenme nasıl olur tüm soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz. Mide ameliyatı hakkında herşey burada.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Beslenme Nasıl Olur?

Kişiye mide küçültme ameliyatı olabilmesi için beden kitle inseksi dediğimizz vücut ağırlığının 40’ın üzerinde olması gerekiyor. Böyle bir durumda kişi obez sayılıyor. Bu ameliyat vücut kitle indeksi 35-40 arasında olup kalp damar rahatsızlıkları, diyabet yada tansiyon gibi rahatsızlığı olan kişilerede de uygulanabiliyor.

Mide ameliyatı sırasında midenizin 3/2 alınır. Kalan kısım ise ortalama 1 çay bardağı kadardır. Bu kısım tüpe benzediği için tüp mide olarak tanımlanır. Ameliyatta asıl amaç midenizi küçülterek çabuk doyma ve iştah kontrolü sağlamaktır.

Tüp mide ameliyatından sonra aslında en büyük iş size düşmektedir. Diyetteki gibi aklınızda sürekli yemek yeme isteği oluşmaz. Ancak midenizi tekrar eski haline getirmemek için eski alışkanlıklarınızı bir kenara bırakmalısınız. Yemek yemeyi azaltıp bunu yaşam tarzzı haline getirmelisiniz.

Mide ameliyatından sonra beslenme prograrımı doktorunuzla oluşturmanız gerekiyor. Ameliyattan sonra tüm beslenme planlarına uymaya çalışarak zorlanmadan kilolarınızı verebilirsiniz.

Ameliyattan sonra su tüketimi konusunda zorlanabilirsiniz. Bunun nedeni ise midenizin önemli bir kısmının alınmış olmasıdır. Ameliyattan sonra 10 yada 15 dakika ara ile 1 çorba kaşığı içmeniz gerekir. Vücudu bu yeni sisteme ancak bu şekilde alıştırabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Beslenme Nasıl Olur? | 1

Ameliyattan sonra öğünleri doktorunuzla düzenleyebilirsiniz. Gıdaları en az 30 defa çiğnemeden yutmayın. Bu sayede hem midenizi yormamış olur hemde fazla yemek alışkanlığınızı psikolojik olarak bastırmış olursunuz.

Ameliyattan sonra vitamin takviyeleri almanız gerekir. Az gıda tüketimine geçildiği için vitamin ve mineralleri tam olaarak alamayabilirsiniz. Dışarıdan gıda takviyesine ihtiyacınız olacaktır.