Yağ yakmanın kolay yolları metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakılmasını daha kolay hale getirir.

Yağ yakmanın kolay yolları

1 fincan yeşil çay antioksidan içeriğiyle yağ yakımını hızlandırır.

Kahvaltı öncesi esneme ve gerinme ile 15 dk hafif egzersiz hem metabolizmanızı hızlandırır hem de yağ yakımını hızlandırır.

Kırmızı meyvelerin antioksidan içeriği yüksektir yağ yakımına faydalıdırlar.

Zencefil, acı biber ve köri metabolizmayı hızlandırır. Tarçın, kan şekerini dengeler. Zencefil metabolizmayı hızlandırır, şişkinliği azaltır. Rezene, fazla suyu atar. Kekik, kolesterol düşürücü, yağ yakıcıdır. Biberiye dolaşım sistemini uyarır.

Kahvaltı etmediğinizde, vücudunuza açlık çektiğinize dair mesaj gönderilir. Çünkü geceden beri bir şey yemediğiniz için, 10 saatten fazlaca bir süre bir şey yememiş olursunuz. Böylece metabolizmanız, vücudunuzu korumak adına yavaşlar. Besinler, özellikle de karmaşık karbonhidratlar, metabolizmanızı ateşler. Kahvaltıyı yapmayanlar, yapanlara oranla 4 kat daha fazla şişmanlar.

yağ yakmanın kolay yolları

yağ yakmanın kolay yolları

Tamamen yağsız yiyerek yağ yakımı olur diye yanlış bir inanç vardır, yağ seçimini ve pişirme tekniklerini gözden geçirmek gerekir. Vücudumuzun yağları yakabilmesi için yine yağlara ihtiyacı vardır ancak yağların da zararlı ve yararlı olanlarını ayırt etmek gerekir. Doymuş yağlar yerine doymamış yağlar zeytinyağ , çiçek yağı omega3 açısından zengin olarak doğru tercihlerdir.

Yapılan araştırmalara göre C vitamini yağların yakılmasında faydalıdır. C vitamininden zengin olan birçok meyvede aynı zamanda lif oranı da yüksektir. Lifler de yağların vücuttan atılmasında yardımcıdır.

Gülümseyin; Mutluluk hormonları tokluk hissi sağlar. Hergün 1 kez fazla gülümsemek size fazladan 10 kalori yaktırır. Kahkaha attığınızda ise karın kaslarınızın çalıştığını hissedersiniz. Zayıflamak için stresi yenin bolca gülümseyin.

Yavaş yemek yemeyi alışkanlık haline getirin; Beyin tokluk sinyallerini 10 dk içinde alır. Bu yüzden her lokma yemeğin tadını çıkararak çiğneyin. Her lokmadan sonra çatalı/ kaşığı tabağınızın yanına koymak size başta yorucu gelse de tokluk hissi için geçen sürede size oldukça yardımcı bir etkendir. Yemek yerken tv karşısında olmayın.

Bol su içmenin vücuttaki nemi koruduğu ve kuruluğu önlediği gibi metabolizmayı da düzene soktuğu biliniyor. Çünkü bol su içmek, gereksiz kalori alımı ihtiyacını azalttığından yağların daha çabuk yakılmasına yardım ediyor.