Özellikle ilk bebeği dünyaya gelecek olan anne- baba adayları oldukça heyecanlıdır. Dünyaya yeni bir canlı getirmenin, kendi hücrelerinden muhteşem bir insan oluşturmanın verdiği çok özel duygularla, bebeklerine hoş geldin demek için özenle çalışırlar.

Bebek odası seçimi, onlara nasıl değer, özen ve sevgi gösterdiklerinin yansımasıdır. Tabi ki bu doğrudan ekonomik durumlarla alakalı olup, her ebeveynin çocuğuna en güzelini yapmak istediği aşikardır. Zaten önemli olan da mobilyalardan, dekorasyondan ziyade, verilen sevgi ve değerdir.

Bebek Odası Nasıl Dekore Edilir? | 1

Kız Bebekler İçin Oda Seçimi

Genellikle kız ya da erkek bebeklere göre mavi, pembe oda renkleri seçmek artık klasikler arasında yer alıyor. Daha unisex renkler ve her iki cinsiyetin de kullanabileceği beyaz, krem tonları daha çok tercih ediliyor.

Bebeklikte çocukluğa ve gençliğin ilk adımlarına… mobilya seçerken, beşikten yatağa dönüşen konseptleri tercih edebilirsiniz. Çocuk odası ve genç odasına dönüşen mobilyalar, sağlam ahşaplar ve kaliteli mobilyalar seçildiğinde uzun yıllar kullanım avantajı sağlar.

Bebek Odası Nasıl Dekore Edilir? | 2

Erkek Bebekler İçin Oda Seçimi

Genellikle beyaz mobilya hem her yaşta kullanılabildiği için hem de kız ve erkek bebeklere uygun olduğu için idealdir. Vintage tasarımlar özellikle son yılların gözde modelleri olarak, trendler arasında yer alıyor.

Bebek mobilyalarında modüler sistemler, çatılı, ev modelinde yatak modelleri, eğitim içerikli oyuncak dizaynları, bebek gelişimine katı sağlayan akıllı mobilya türlerindedir. Sadece bebek odası seçerken meslek odaklı içerikler tercih etmemeli, çocuğunuzun kendi yeteneklerini keşfetmesine olanak sunmalısınız.

Bebek Odası Nasıl Dekore Edilir? | 3

Bebek Odalarında Ev Tekstili

Yatak örtüleri, halı, perde, minderler gibi ev tekstil ürünleri, kız ve erkek bebeklere uygun renklerde ve soft tonlarda seçilebilir. Uyku kalitesini olumlu şekilde etkileyecek ve enerjisini dengeleyebilecek pastel tonlar seçilmelidir.

Bebek İçin Alınması Gereken Malzemeler Tıklayın !

Bebek odası hazırlamadan nelere dikkat edilmeli? Tıklayın !

Bebek Karyolası Nasıl Olmalıdır? Tıklayın !

Bebek Odasında Duvar Kağıdı Kullanılmalı mı? Tıklayın !

Bebek ve Çocuk Odaları için eşya alırken dikkat edilmesi gerekenler Tıklayın !

Çocuk Odaları İçin Tüyolar Tıklayın !