Ağaç evler, ormanlık alanlarda yapılan faaliyetler için doğa dostu bir seçenektir. Çünkü ağaç evler arazi gerektirmez ve böylece ormanların belirli bölümleri hasara uğramaz. Ancak, vahşi yaşam, iklim, bitki örtüsü, toprak özellikleri insan yaşamına elvermez. Bu sebeple ağaç evler, ormanlık alanlarda kullanım için idealdir. Sıcak kuşak iklim çevrelerinde, bu tip ortamlarda ağaç evler kullanılır. Genellikle bu tip ortamlarda, evler, işgalci vahşi hayvanlardan, sel ve taşkınlardan korunabilmek için yükseltilir. Böylece ağaç evlerde barınma sağlanır.

Malzemeler
Ağaç evlerin yapıldığı malzemeler, oldukça geniş bir yelpaze oluşturur. Ahşap, yaygın olarak kullanılır. Çünkü ahşap, bir ağaç ev yapımında kullanılabilecek; güçlü, hafif ve düşük maliyetli bir malzemedir. Çelik ise kaplolar ve civatalar, sürgüler için kullanılır. Ayrıca çelik, ağaç evine 270 kg kadar destek kapasitesi de sağlamak için kullanılmaktadır.[1]
Ağaç evi inşaacıları, pencere çerçevesi, kapı gibi materyalleri bazen geridönüşüm malzemelerinden veya parçalarından sağlarlar. Bu yüzden ağaç evi inşaası, sürdürülebilir madde kaynaklarını ve geri dönşümcülüğü teşvik için kullanılan yollardan biridir.
Geri dönüşüm malzemerli, ayrıca parayla satın alınmış malzemelere kıyasla inşaaya yeni bir yapı dizaynı ve soyut yapı tarzı kazandırabilmektedir. Kumaş da ağaç evler üzerinde çadır gibi sert olmayan ve geçici yapılar oluşturmak için kullanılabilmektedir.