Duşakabinlerin camları, silikon birleşim yerleri, fayansları, duş teknesi ya da küvetleri temizlenirken, bakterilerin tamamen arındığından emin olunmalıdır. Kısa sürede sararan, sabun ve şampuan artıkları ile yosunsu tabakalar oluşan banyolarda, ideal temizlik yapmak ve hijyenik ortam oluşturmak için, doğal yöntemler de kullanılabilir.

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Duşakabin temizliği yaparken;

  • Elma sirkesi kullanılmalı ve bakterilerden tamamen arındırılmalıdır.
  • Kireç çözücüler ile özellikle musluk çevreleri temizlenmeler, su lekesinin zamanla kireç taşına dönüşen etkileri yok edilmelidir.
  • Çamaşır suyu hem fayans ve küvetlerin daha temiz olmasını sağlarken, mikropları etkin biçimde öldürür
  • Kimyasal ürünlere alerjiniz var ise sirkeden başka karbonat kullanımıyla da etkili temizlik yapabilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat karışımı hazırlayın ve dışa kabinin tamamına sprey şişesi ile sıkın. Fırça veya temizlik beziyle tüm yüzeyleri temizleyebilirsiniz.
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Duşa kabinlerin siyahlaşan silikonlarını temizlemek için kimyasal ürünleri kullanabilirsiniz. Bakteri ve suyun zamanla kahverengi ve ardında yosun görünümünde siyahlaşması, mikropları barındırdığı için hızlı şekilde temizlenmesi gereklidir.

Mutfak temizleyici ürünlerinden kir çözücü, yağ çözücü ve kireç sökücü gibi maddeler, banyolarda da kullanılabilir. Duş temizliği için sabun artıklarının kalın leke tabakalarına dönüşmemesi ve zamanla siyah leke oluşturmaması için doğal yöntemler ve kimyasal yöntemler uygulanabilir.

Deterjanı püskürterek hafifçe bez ya da fırça ile tüm yüzeye yayın ve 10 dakika bekletin. Ovmaya gerek kalmadan kısa sürede etkili temizlik sunar.

Duşakabin Alırken DikkaT EdiLmesi GereKenLer Tıklayın !

Banyo seramikleri ve duşakabin temizliği Tıklayın !

Duşa kabin için en iyi temizleyici? Tıklayın !

Duşakabin Camının Temizliği için Tıklayın !