Eski kasnaklar ya da ahşap un eleklerini dönüştürerek, duvar rafları yapabilirsiniz. Kitaplık olarak kullanabilir, duvar süsü olarak dekorasyon eşyalarınızı dizebilir veya otantik mutfak dekorasyonlarınızda şık bir raf elde edebilirsiniz. Elekten duvar rafı yapmak için;

Kasnaktan Duvar Rafı Yapımı

  • Herhangi boyutlarda bir un eleği
  • Eleğin çapı uzunluğunda ince tahta
  • 50 cm halat ipi
  • Ahşap vernik ve ahşap koruyucu
  • Akrilik boya ve fırça

Kasnaktan Duvar Rafı Yapımı | 1

Eleğin etrafını dilediğiniz şekil ve desende boyayarak, raf yapımına başlayabilirsiniz. Mutfakta kullanacaksanız, dekorasyona göre desenler çizebilir, tek renk yapabilir veya özgün bir tasarım sunabilirsiniz.

Duvar Rafı Yapılışı

Kasnak veya elekten raf yapımı için, boyadığınız malzemenin kurumasını bekleyin. Şayet doğal kullanmak istiyor iseniz boyamaya gerek yoktur. Un elenen tel kısmı da sprey boya ile renklendirebilir, tamamen çıkararak arka fonda duvar rengini kullanabilirsiniz. Tamamen sizin tarzınıza bağlıdır. İsterseniz kalın kağıtlarla, kumaşlarla kaplayabilir, resim ya da kontraplak yapıştırarak da kullanabilirsiniz.

Hazırladıktan sonra tamamını vernikleyin. Parmak izi kalmamasına dikkat edin. Şayet ışıltı kullanmak istiyorsanız, vernik üzerine sim dökebilir hem pürüzsüz hem de parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

Kasnaktan Duvar Rafı Yapımı | 2

Dekoratif raf yapımı için son aşama, askısının ayarlanmasıdır. Ortalama 30 cm aralıklarla, matkap kullanarak iki delik açın. Matkap yok ise eski şişleri kullanarak delik açabilirsiniz. Bunu yapmak için eski usul kullanabilir, ocakta ısıtılan şişleri direkt olarak eleğe uygulayabilirsiniz. Halatı bu delikten geçirerek, alt kısımlarına sağlam düğüm atın.

Duvar Süsleme Sanatı Tıklayın !

Raflarla Pratik Kullanım Alanları Yaratın Tıklayın !

Mutfak Dekorasyonunda Açık Raf Kullanmanın 7 Püf Noktası Tıklayın !

Banyolarınız için raf ve dekorasyon fikirleri Tıklayın !