Kediler suyu neden sevmez? Kedilerin su alışkanlıklarını anlayarak, onları su içmeye teşvik etmek mümkün mü? Kediler suya alıştırılabilir mi? İpuçları ve bilgiler burada!

Kediler suyu sevmez mi? Su, kedilerin temizlenme ritüelinde önemli değil. Tüyleri uzun sürede kurur ve rahatsızlık verir. Ancak suya alıştırma mümkün. Van Kedisi gibi bazı türler suyu sever. Kedinizi suya alıştırmak için küçük yaşta oyuncaklarla leğen kullanabilirsiniz. Kedilerin su dökme alışkanlıkları, ilgi beklemelerinden kaynaklanır. Bu davranışı kontrol altına almak için ilginizi artırabilirsiniz.

Kediler Suyu Neden Sevmez? Kediler Suya Alıştırılabilir Mi?

Evcilleştirildikten sonra insanların en iyi arkadaşları arasında yer alan kedileri sandığımız kadar iyi tanımamaktayız. Pek çoğumuz evlerimizde veya bahçelerimizde kedi beslesek te onlar hakkında yanlış bir takım bilgilere sahibiz. Küçük dostlarımız hakkında yanlış bildiklerimizin arasında en yaygın olanı onların sudan korktuğunu düşünmemizdir. Sebeplerini anlamak için kediler sudan neden korkar sorusuna yanıt aramaya çalışırız.

Oysaki kediler sudan korkmamakta, suda yüzebildiği gibi balık avlamak amacıyla suya girmektedir. O halde neden büyük bir çoğunluk kedi beslediği halde kedilerin sudan korktuğunu düşünmektedir?

Kedilerin Temizlenmek İçin Suya İhtiyaçları Bulunmamaktadır

Kediler temizliklerine oldukça düşkün hayvanlardır. Günde en az 3 saat vakti kendilerini temizlemeye harcamaktadırlar. O halde kedilerin sudan korktuğu düşüncesi nereden çıkmıştır? Aslında kediler sudan korkmamakta, yıkanmak istememektedirler. Çünkü kedilerin sahip oldukları tüyler nedeniyle ıslanmaları sonrasında kurumaları uzun sürmektedir. Bu süre zarfında da vücut sıcaklıkları normalin altına düşerek onları rahatsız etmektedir. Bu nedenle suyla arasına mesafe koyan kedilerin aslına bakarsanız yıkanmasına da gerek bulunmamaktadır.

Sokakta gördüğünüz pek çok kedi bile tertemizdir. Çünkü kediler günün 3 saatinde kendi temizliklerini gerçekleştirmektedir. Kedi beslemeseniz bile kedilerin kendilerini ve patilerini yaladığını mutlaka görmüşsünüz. Bu gördüğünüz sahne kedilerin temizlik seremonisidir. Her ne kadar kire ve pisliğe bulaşmış olsalar da bu seremoni onları temizlemeye yetecektir.

Kediler Suyu Neden Sevmez? Kediler Suya Alıştırılabilir Mi? | 1

Kediler Suya Alıştırılabilir Mi?

Kedilerin büyük çoğunluğu suyu sevmese de Van Kedisi gibi türlerin sudan hoşlandığı bilinmektedir. Siz de kedinizin de sudan hoşlanmasını isteyebilirsiniz. Her ne kadar gerek olmasa da onu suya alıştırarak yıkamak isteyebilirsiniz. Kediler suya nasıl alıştırılır sorusunun cevabını bularak bu isteğinizi yerine getirmek için bir şansınız vardır.

Alıştırma işlemi için kedinizin küçük olduğu zamanları kullanmalısınız. Bir leğene az miktarda su koyarak oyuncaklar yardımı ile onu suya alıştırabilirsiniz. Kedilerinizin su ile macerası bununla sınırlı kalmamakta, pek çok kedi besleyicisi kediler suyunu neden döker şikayetlerine çözüm aramaktadır. Aslında cevap basittir. Kediniz sizinle oyun oynamak istiyordur. Ona olan ilginizi artırarak bu huyundan onu vazgeçirebilirsiniz.

İlgili Konular;

Kedi ile Yaşamanın Sağlığa Faydaları Tıklayın !

Oyuncu Kediler ve Onlarla İlgili Herşey Tıklayın !

Kediler ne yer ? Tıklayın !

Evcil Hayvanlar için Tıklayın !