2017’nin en gözde dekorasyon trendlerini kış bahçenize uyarlayarak size huzur veren keyifli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Eğer açık bir balkonunuz varsa burayı kışın da kullanılabilir hale getirmek için cam balkon modellerine göz atabilirsiniz. Katlanır cam, PVC kaplama, teras kapatma gibi seçeneklerle keyifli bir kış bahçesi tasarlayıp 2017 dekorasyon trendleri ile huzur veren bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Kış Bahçesi Trendleri 2017

1. Doğadan ilham alın

Kış Bahçesi Trendleri 2017 | 1

 

2017’nin ana teması öze ve doğala dönüş. Dolayısıyla tasarlayacağınız bu alanda olabildiğince doğal malzemelere yer verebilirsiniz. Seramik döşemeler, bambu koltuklar, belki bir salıncak, el yapımı kilimler, bu mekanda otantik bir atmosfer yaratmanızı sağlayacak.

2. Yılın rengi yeşil her yerde!

Kış Bahçesi Trendleri 2017 | 2

 

Bu sene en çok karşımıza çıkacak renk olan yeşile, kış bahçenizde de bolca yer verebilirsiniz. Birbirinden güzel çiçekler ve yeşil yapraklı ev bitkileri bahçenizi renklendirmek için tam da ihtiyacınız olan şey. Bu konuda Kış Bahçesine En Çok Yakışan Çiçekler yazımız size fikir verebilir.

3. Ana temadan uzaklaşmayın!

Kış Bahçesi Trendleri 2017 | 3

 

Her ne kadar burası evinizden ayrı bir alan olsa da bu mekanda evdeki genel havayı korumaya dikkat edin. Evi minimal bir stilde döşediyseniz buranın country stile sahip olması biraz uyumsuz görünebilir. Bu yüzden yarattığınız temalarda bütünselliğe önem verin.

4. Misafirleri ağırlayacak bir köşe

Kış Bahçesi Trendleri 2017 | 4

 

Kış bahçenizi, sevdiklerinizle beraber keyifli sohbetler yapıp kahvenizi yudumlayacak bir mekana dönüştürmek isterseniz bir fiskos sehpa ve şık sandalyelere ihtiyacınız olacak demektir. Daha geniş misafir grupları içinse dış mekanlar için tasarlanan bambu oturma grupları ve sehpa modellerine göz atmanızı öneririz. Tabii bunun için biraz geniş bir alana da ihtiyacınız var.

5. Huzurlu bir çalışma ortamı

 

Evinizde kendinize çalışma odası yaratacak uygun bir yer yoksa bunun için kış bahçenizi değerlendirmeye ne dersiniz? Camla kaplı olacağı için evin diğer odalarına göre biraz daha serin sayılabilecek bu mekan, çalışırken sizi uyanık tutmak için de birebir. Çalışma masası, sandalye ve kütüphanenizle çalışma ortamınız hazır bile!

6. Yemek odanızı kış bahçesine taşıyın

Kış Bahçesi Trendleri 2017 | 5

 

Kış bahçenizin genişliğine göre tercih edeceğiniz şık bir yemek odası takımı ile evinizde yeni bir alan yaratabilirsiniz. Dışarıdaki yağmuru izlerken yenen yemekler çok daha keyifli olacak. Yeriniz uygunsa burada barbekü dahi yapabilirsiniz.

 

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com