Mutfakların kullanım alanları ve dekorasyon kalitesi, ev seçimlerinde en önemli faktördür. Modern mutfak dolabı modelleri, katlanır mekanizmaları, fonksiyonel iç hazneleri ve mobilya kaliteleriyle tasarımın en önemli alanıdır. Mutfak tasarımı yaparken; zeminden tavana ve tüm dolaplara dek her bir alan ayrı ayrı değerlendirilir.

Mutfaklarda 2019 Dekorasyonu ve Lake Şıklığı | 1

Beyaz mutfak dolapları, ceviz mobilyalar, lake tasarımlar mutfakların en şık dizaynlarıdır. Beyaz daima en çok tercih edilen renk olup, lake boyalarla uygulandığı zaman ekstra şıklık yansıtır. Cam bölmelerinde renkli vitray kullanmak, desenli buzlu cam kullanmak dekorasyona ayrı bir hoşluk katabilir. Mutfağın metrekaresine göre küçük alanları daha geniş göstermek için dekoratif ayna çeşitleri kullanılabilir.

Mutfaklarda 2019 Dekorasyonu ve Lake Şıklığı | 2

  • Mutfak Zemin ve Fayans Seçimi

Zemin dekorasyonu mutfak alanlarında genellikle fayans olarak kullanılır. Evlerin yapı özelliklerine bağlı olarak, parke ve soğuk zemin döşemeleri de kullanılabilir. Krem rengi, açık kahve tonları ve pastel tonlar seçilerek mutfakta fazla leke göstermeyen zemin kaplamaları seçilmelidir. Tezgah bordürleri ve ocak- lavabo arkası fayans kaplamaları daha ışıltılı ve parlak renklerden seçilebilir. Siyah, kahverengi, bordo ve mavi tonları 2018’in en trend renkleri arasındadır.

Mutfaklarda 2019 Dekorasyonu ve Lake Şıklığı | 3

  • Mobilya ve Aksesuar Seçimleri

Mutfak dekorasyon önerileri arasından bu sene vitrinler yer alıyor. Eskiden salonlarda kullanılan ve artık çok tercih edilmeyen büfe- vitrin gibi mobilyalar, mutfaklarda kullanılmaya başlandı. Kristal bardaklar, şık kahve fincanları gibi mutfak gereçlerini yerleştirmek için ideal mobilyalardır. Şayet mutfak alanının kullanımı genişse bar olarak da kullanılabilir.

Yemek masası ve sandalyeleri, dolaplar ile uyumlu şekilde seçilmelidir. Beyaz lake veya bambu renkleri, sandalye kumaşlarında seçilen capcanlı renklerle göz alıcı tasarımlar oluşturabilirsiniz.

 

Mutfaklarda 2019 Dekorasyonu ve Lake Şıklığı | 4

 

Mutfak Dekorasyonu ile ilgili Sorularınız için Tıklayın !

Mutfak dekorasyonu popüler öneriler… Tıklayın !

Mürdüm Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Mutfakta hayatınızı kurtaracak 15 pratik bilgi! Tıklayın !

Mutfak Temizliği İçin Pratik Öneriler Tıklayın !