Doğal bahçe tasarımları ve ev dekorasyonu için yapay veya doğal çiçeklerden faydalanılabilir. Lakin doğal çiçekler uzun süre taze kalmadığı için, dekorda kullanılması mümkün olmayabilir. Bu nedenle taze çiçekleri farklı yöntemlerle kurutabilir, şık vazolar ve çiçek sepetleri elde edebilirsiniz.

Taze Çiçeklerden Vazo Buketleri Hazırlama | 1

  • Doğal Kurutma Yöntemi

Kocaman buketler, uzun saplı kır çiçekleri, nar çiçeği güller… Çiçeklerin muazzam renkleri ve mucizevi görüntülerini hazırladığınız buketlerle uzun soluklu hale dönüştürebilirsiniz. Arasına beyaz tomurlar, yemyeşil yapraklar eklediğiniz büyük buketleri, sap kısmından bağlayın ve yapraklarının doğru şekilde kuruması için ters çevirerek asın.

Çiçek düzenleme sanatı kullanarak, üzerine sprey vernik veya sert saç spreyi kullanarak hem parlaklık hem sabitlik verin. Dilediğiniz vazo veya sepette kullanabilirsiniz.

Taze Çiçeklerden Vazo Buketleri Hazırlama | 2

  • Çiçeklerde Metalik Yansımalar

Kozalaklar, asma yaprakları, söğüt dalından örülmüş çiçek sepetleri veya ayçiçekleri… Her biri muhteşem bir görünüme sahiptir. Hasır sepet modelleri oluşturarak, sprey boyalarla renklendirdiğiniz çiçekleri yerleştirebilirsiniz. Altın, gümüş, bronz veya dilediğiniz metalik renklerde sprey boyalar ile taze çiçekleri, uzun süreli kullanabilir, en şık aksesuarlarınız yapabilirsiniz.

Taze Çiçeklerden Vazo Buketleri Hazırlama | 3

  • Bereketli Buğday Başakları

Hangi oda hangi renk olmalı, hangi renklere aksesuar eklemeli? Ev dekorasyonlarında her zaman tamamlayıcı öğe, aksesuarlardır. Tüm odalara uygulanabilir ve her renk ile uyumlu olan buğday başaklarını aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Mevsiminde gür ve uzun uzadıya yükselen buğdayları koca bir demet olarak kullanın. İsterseniz doğal renklerinde, spreyle vernikleyerek kullanın ya da sprey boyalarla mavi, yeşil, turkuaz gibi renklere boyayarak şık ortamlar yaratabilirsiniz. Duvar süsü kelebekler, kuşlar veya fiyonklarla süsleyerek vazonuzu hazırlayabilirsiniz.

İkebana Nasıl Yapılır? Japon Çiçek Düzenleme Sanatı Kadou Tıklayın !

Taze Çiçeklerden Vazo Buketleri Hazırlama | 4