Omuz ağrısı farklı birçok sebep nedeniyle, omuz içerisindeki kas, bağ veya tendonların herhangi birinde oluşabilmektedir. Her yaşta görülebilecek olan bu rahatsızlık için bitkisel çözümler, ağrı kesici krem uygulamaları ve rahatlatan egzersizler yapılabilmektedir. Ağrıya ek olarak şişme, omuzu hareket ettirememe gibi uzun süren ve şiddetli ağrılarınız varsa bir doktora görünmenizde fayda vardır.

Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir? Omuz Ağrısı İçin Bitkisel Çözüm | 1

Hafif omuz ağrılarınız için evde uygulayabileceğiniz yöntemlerle, ağrılarınıza çözüm bulabilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz omuz ağrısına iyi gelen hareketler;

Omuz Ağrısına İyi Gelen Hareketler:

  • Bilgisayar, cep telefonu veya tablet kullanırken 20 dakikada bir başınızı sağa ve sola oynatmanız, mümkünse ayağa kalıp oturmanız, belli bir süre karşıya bakmanız ve boynunuzu ileri geri hareket ettirmeniz omuz ağrısını önleyecektir.
  • Yatış pozisyonunuzu iyi ayarlamalı ve ağrıyan omzunuzun üstüne yatmamalısınız.
  • Kol ve sırt kaslarınıza fazla yük bindirmemeniz ve kolunuzu her fırsatta dinlendirmeniz omuz ağrısını engelleyecektir.

Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir? Omuz Ağrısı İçin Bitkisel Çözüm | 2

Omuz Ağrısı İçin Bitkisel Çözüm

Omuz ağrısına bitkisel çözüm olarak sunulan zencefil, omuz ağrısı başta olmak üzere her türlü ağrı için etkili bir bitkidir. İçerdiği antidoksan ve antienflamatuar özellikleri ile ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Her gün 3 bardak zencefil çayı içerek ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Zencefil çayı için; bir çorba kaşığı ince dilimlenmiş zencefili, 2 fincan su içerisinde 10 dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Çayı tüketirken gün içerisinde soğuk veya sıcak kompres uygulayarak ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Omuz ağrısına sıcak iyi gelir mi merak ediyorsanız hem sıcak hem de soğuk kompres omuz ağrılarına iyi gelmektedir. Soğuk kompres yapmak omuz ağrısının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Soğuk kompres ağrı olan bölgenin uyuşmasına sebep olarak, ağrı ve iltihaplanmamanın azalmasını sağlar. Buz küplerini bir torbaya koyarak ağrıyan bölgeye 15 dakika uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı birkaç gün boyunca günde birkaç kez tekrarlamanızda fayda vardır.

Sıcak kompres de omuz ağrısına oldukça iyi gelmektedir. Ağrı başlangıcını takip eden 48 saat içerisinde sıcak kompres uygulanması, daha olumlu sonuçlar vermektedir. Sıcak su torbası yardımıyla ağrıyan bölgeye 15 dakika boyunca uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra duşa girerek, 10-15 dakika sıcak su altında durabilirsiniz.

Omuz ağrısı nasıl tedavi edilir? Tıklayın !