Vintage dekorasyon, 1920- 1950 tarihlerinden ilham alınarak, modern mobilya konseptleri ile uygulanan stillerden biridir. Mobilya ve aksesuar seçimleriyle romantik, nostaljik ve samimi bir tasarım oluşturulur.

Salon ve yatak odalarında özellikle uygulanan tasarım konsepti, konforlu, rahat ve daha pozitif bir ambiyans yaratır. Belirli bir döneme ait olan vintage tasarım konseptinde, resimler ve şık çerçeveler de sıklıkla kullanılabilir.

Vintage Dekorasyon Detayları | 1

Vintage Dekorasyon

Vintage Dekorasyonun Özellikleri

50’lerin mobilya tarzını yansıtan ve nostaljik aksesuarlarla tamamlanan dekorasyon stili, sadelik ve rahatlık sunar. Karmaşasız, düzenli şekilde yerleştirilen mobilya ve aksesuarlar, konforlu kullanım alanına yer açar.

Mobilyalar genellikle soft ve koyu renklerden, büyük boyutlarda seçilir. Şatafat yerine yalın aksesuarlar kullanılır ve samimi duygular ön plana çıkarılır. Perdelerde kalın fonlar kullanılır ve tüller genellikle tercih edilmez. Minik çiçek desenleri kullanılarak, sempatiklik sağlanır.

Vintage Dekorasyon Detayları | 2

modern Vintage Dekorasyon

Vintage stili mobilyalarda ipekli kumaşlarla kaplama yapılır. Sandalyeler, koltuk ve berjerler çiçek desenli ve parlaktır. Organik ahşap kullanılarak mobilya sadeliği veya objelerden seçilen dekorasyon aksesuarları kullanılır. Yatak odalarında çoğunlukla açık renkler kullanılır.

Vintage Dekorasyon Detayları | 3

Vintage Dekorasyon Nedir, Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Vintage Salon Tasarımları İçin Tıklayın !

Japon Evleri Dekorasyon Fikirleri Tasarımları Tıklayın !

Bohem Dekorasyon Nedir? Tıklayın !