Evin en çok hijyen gerektiren bölgesi olan banyoların temizliği, genelde fazlasıyla zaman ve çaba gerektirir. Saçlarla tıkanmış lavabolar, kireçlenen musluklar, kirli duş panelleri ve tuvaletler… Her biri için mükemmel bir hijyen sağlamak mümkün mü? Vereceğimiz ipuçları sayesinde evinizdeki malzemelerle bile banyoyu tertemiz kılabilirsiniz.

1. Pırıl Pırıl Aynalar, Camlar

Banyodaki ayna ve cam gibi yüzeylerin temizlikle ışıldamasını kim istemez ki? Parlak yüzeyler elde etmenin yolu ise sandığınızdan çok daha basit. Tek yapmanız gereken, tıraş köpüğünü temizleyeceğiniz yüzeye sıkmak ve nemli bir bezle durulamak. Bu kolay işlem sonrasındaki farka inanamayacaksınız.

2. Tertemiz Bir Küvet

Küvetteki su ve sabunun oluşturduğu kalıplaşmış lekeleri çıkarmak her zaman çok zorlayıcı olmuştur. Ancak doğru malzemeleri kullanarak küvet temizliğini çok daha zahmetsiz hale getirebilirsiniz. Yarım ölçek sirke, 1 ölçek tuvalet ispirtosu ve çeyrek ölçek karbonatı 4 ölçek suyla karıştırın. Karışımı lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika bekletin ve suyla durulayın. Lekeler kolayca yok olacak.

3. Klozette Kusursuz Hijyen

Evde hijyen konusunun en önemli noktalarından birinde sıra. Klozeti temizlemek şimdi çok daha kolay olacak. Hem de daha önce hiç denemediğinizi tahmin ettiğimiz malzemelerle. Her zaman diş ve diş etlerinizi temizlemek için kullandığınız gargaranızı şimdi de tuvalette kullanacaksınız. Yapmanız gerekenler, gargarayı lekeli bölgeye uygulamak ve yarım saat beklettikten sonra tuvalet fırçasıyla temizleyip sifonu çekmek. Ayrıca klozet temizliğinde mükemmel hijyen sağlayan bir diğer madde de sirke. Ancak kokusu dolayısıyla ağız bakım suyunu tercih etmek isteyebilirsiniz.

4. Temizlikle Parlayan Fayanslar

Çamaşırlarınız için kullandığınız leke çıkarıcı etkili deterjanları farklı yüzeylerde de kullanmayı denediniz mi? Deterjan içinde bekleteceğiniz bir makyaj temizleme pamuğu, fayans aralarını temizleyip parlatmak için birebir. Aynı işlem için diş macunu ve eski bir diş fırçasını da kullanabilirsiniz.

5. Paslı Yüzey Temizliği

Paslı yüzeyleri temizlemek çoğu zaman büyük uğraşlar gerektirebilir. Tabii, doğru formülü bilmiyorsanız. Şimdi paslanan bölgeye biraz tuz dökün ve bölgeyi çitileyerek temizleyin. Üzerine biraz da limon suyu sıkın. Bir gece böylece bekletin. Sabah bu bölgeyi suyla duruladığınızda kir ve pastan eser kalmamış olduğunu göreceksiniz.

6. Tertemiz Tavan Döşemeleri

Bembeyaz tavanlarda tozlanma hiç de istediğimiz bir şey değil. Ancak bunun önüne geçmenin oldukça kolay bir yolu var. İhtiyaçlarınız, bir yüzey temizleyici mop, biraz su ve sirke. Suyun içine sirke ekleyin, karıştırın ve süpürgeyi karışıma daldırıp tavana uygulayın. İşlem sırasında gözlerinizi korumanızda fayda var.

7. Yeni Gibi Bir Duş Perdesi

Su ve sabun kalıntıları ile pislenen duş perdesini temizlemenin oldukça kolay bir yolunu biliyoruz. Spreyli bir kabın içine 500 ml. sıvı çamaşır deterjanı, 2 yemek kaşığı da bulaşık deterjanı ekleyin ve karışımı duş perdenize iyice sıkın. Birkaç dakika sonunda suyla durulayın ve yeni duş perdenize “Merhaba!” deyin.