Taze ceviz lekesini çıkarmak zahmeli ve zordur kötü bir görüntü oluşturur. “Ceviz Lekesi Nasıl Çıkar” sorusuna bir kaç öneri… Eğer taze ceviz ayıklayacaksanız en garantili yol eldiven giymenizdir.

Taze cevizin dış kabuğu temas ettiği yerde yeşil bir leke bırakır. Cevizin kendisinin ince kabuğu da soyulması sırasında elde leke oluşturur. Bu lekelerden kurtulmak biraz zahmetlidir.

ceviz0-765x510

Fakat tüm bu zahmetine rağmen taze cevizin lezzetine varabilmek için imkanınız varsa hasat mevsiminde ağaçtan toplayarak yemenizi öneririz. Elinizdeki lekelere aldırmadan cevizin tadına varın.

Cevizin kabuğunu kolayca açmak istiyorsanız, cevizleri ayıklamadan bir gece önce suda bekletebilirsiniz. Ertesi gün cevizin kabuğu hem daha kolay açılacak, hem de içi dağılmayacaktır.

Lekelerden kurtulmak zahmetliyse de imkansız değil. Elinizdeki taze ceviz lekesini çıkartmak için daha önceden sirkeli suya batırılmış pamukla ellerinizi bir – iki dakika boyunca ovun. Sonra ellerinizi soğuk suyla yıkayın.

Yakınınızda sirke yoksa, daha leke oluşmadan önce bir parça çamurla ovaladığınız ellerinizi soğuk suyla yıkayabilirsiniz.

Elbisede oluşan ceviz lekesini çıkarmak için de tuz kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine bir tutam tuz dökün ve bir süre bekleyin. Ardından lekeyi sirkeyle ovun ve durulayın.

İlginizi çekebilecek diğer konumuz ise ceviz kabuğu ile doğal saç boyama yapabilirsiniz.