Doğru perde seçimi yapabilmek için odanın büyüklüğü, dekorasyonu ve mobilyalar ve halıların renkleri göz önüne alınmalıdır. Uzun lafın kısası perde seçimi odanın veya salonun dekoruna göre olmalıdır. Koltuklar da ki uyum ve hareketlilik perdelerinize de yansımalıdır.

Odalara Göre Perde Seçimi

Misafir odası perdesi

Evimizin bu kısmında otel odalarını hatırlatacak tarzda hem kullanış hem de estetik olarak çok yoğunluk sağlamayacak ürünlerle içeriyi giydirmek en doğru seçim olabilir.Bu doğrultuda seçebileceğimiz perde çeşitleri kumaş stor perde veya kumaş katlamalı perde olabilir.
Kumaş stor perdelerin bir çok renk ve desen alternatifinin bulunması,ortama renk uyumunu sağlamak açısından bizi seçim yaparken pek zorlamayacaktır. Yine odanın renk bütünlüğüne uygun bir kumaştan çubuklu katlamalı perde diğer seçimimiz olabilir.
Misafir odamız için tül perde düşündüğümüzde ise uygun dikiş şekilleriyle dikilmiş mekana uyumlu bir tül perde ve güneşlik perde tercihiyle odayı sade ve şık olarak tamamlayabiliriz.
Odamızın pencere yapısına göre tavan yada duvara uygulayabiliriz.

Yatak odası perdesi

Yatak odaları için kişiye göre değişik perde çeşitleri kullanılabilir.Yaşadığımız bu alanlarda yatak odasının tarzına göre perdeleri şu şekilde ayırabiliriz.
Klasik yatak odasına sahipseniz organze veya ipekten bol pilili bir tül perde kullanabiliriz.
Bunun kenarlarında genel görünümü bütünleyici tafta, ipek veya kadife kumaşlardan fon perdeler kullanabiliriz.Farbala yada drape ise işin daha süsleyici kısmını arttırmamızı sağlayacaktır.Tül perde arkasında ise örtücülüğü sağlayıcı stor perde tercih edebiliriz. Gün ışığından rahatsız oluyorsak karartma özelliğine sahip kumaş da düşünebiliriz.
Perde aksesuarları olarak pirinç,sarı metal çeşitlerini kullanmalıyız.
Modern yatak odasına sahipseniz doğrudan seçilecek kumaşın desenleriyle istediğimiz modernliği elde edebiliriz.Serbest pilili tüller ve kapatır kenar perdeleri kullanılabiliriz.Perde aksesuarları olarak krom,mat nikel metal çeşitlerini seçebiliriz.
Yatak odalarında perdelik kumaşlardan yapılacak yatak örtüleri odayı bir bütünlük içersinde daha şık hale getirecektir.

Perde Seçimi

Perde Seçimi

Genç ve çocuk odası perdesi

Genç ve çocuk odaları için özellikle mor, lila, kırmızı, fuşya gibi renkli tüllerden dikilmiş perdeler veya ekoseli kumaşlardan dikilmiş katlamalı perdeler bu mekanlar için düşünülebilecek tercihler arasında olabilir.Genç odalarında perde kullanımında yer sıkıntımız var ise sadece desenli stor perde ile de odamızı güzelleştirebiliriz.

Bebek odası perdesi

Bebek odaları için Luxaflex kataloğunda yer alan Dustblock (Toz Durdurucu) kumaştan stor perde kullanabilirsiniz.Bu kumaşın sayesinde kir ve tozun kumaşa nufuzu engellendiği için perdenin temizliği kolaylıkla yapılabilir.Bebek odalarında bebeğin gün ışığından etkilenmemesi için blackout (karartma) kumaştan yapılmış stor perde de kullanabiliriz.

Salon perdesi

Klasik mobilya ve aksesuarların bulunduğu bir salonda tül olarak organza ve ipek tül kullanılabiliriz. Bol büzgü ile dikilmiş güzel bir organza tül, yanlarına astarlı ve miflonlu dikilmiş jakar bir kumaş, yine aynı havada o güzelliğe sahip özel bir drape veya farbala düşünülebilir.

Mekanizmalı perde sistemi kullanılmak istendiğinde tülden doğal (pilise) katlamalı perde tercih edilebilir.
Tül perdelerin kenarlarına tafta,ipek kumaşlardan pano perdeler düşünebiliriz.Bu perdelere işlemeli bordür,saçak yada boncuklarla hareket kazandırabiliriz.Pano kumaşlarımızın enlerini daha geniş yaparak ve boylarında ise yere oturtarak genel görünümünü zenginleştirebiliriz.
Mekanımızın tavanı yüksek ise yada perde raylarını gizleyici perdelik (kartonpiyer vb.) yok ise duvardan ahşap rustik yada pirinç perde boruları kullanabiliriz.Bunun beraberinde çeşitli tekstil perde bağları,metal perde kolları kullanarak bütünlük sağlanabilir.

Modern mobilyaların bulunduğu bir salonda keten tülden hazırlamış katlamalı perde veya panel perdeler kullanılabilir.
Mekanımızın tavanı yüksek ise yada perdelik (kartonpiyer vb.) yok ise duvar uygulamaları için metal perde boruları, çelik gerdirme sistemleri kullanabiliriz.
Modern tarz iç mekanların vazgeçilmezi çelik gergi sistemiyle yapılan perde modelleridir.Tül veya kumaşlar perde mandallarıyla tel üzerine asılır.Bu sistemlerde bir çok farklı perde mandalları kullanma şansı mevcuttur.

Oturma odası perdesi

Mekanda aksesuarlar yoğunsa katlamalı perde uygun olabilir. Burada katlamalı perde yalın ve şık bir hava katar, aksesuarlarınız ile bir bütünlük sağlar. Fon kullanıp kullanmamak ise seçeceğiniz tarzla direk olarak doğru orantıda olacaktır.
İkinci bir alternatifte ise oda aksesuar olarak kısıtlı ise perdelerinizin etekleri yerlere kadar dikilmiş, bol büzgülü ve renkli kumaşlardan fon perdeler tercih edilebilir.

Çalışma odası perdesi

Evimizin çalışma odası kısmında ahşap jaluzi kullanabiliriz.Ortama katacağı sıcaklık ve ofis ortamı yaratması onu birinci tercih yapabilir.İşlevselliği ve perdenin toz alınarak kolaylıkla temizliğinin yapılabilmesi diğer bir tercih sebebimiz olabilir.Odanın yada pencerenin genişliğine göre 25mm 50mm bant genişliğindeki jaluzileri seçebiliriz.

Banyo perdesi

Islak mekanlar için su ve buhardan etkilenmeyecek PVC Dikey perde veya Aluminyum jaluzi perde kullanabiliriz.Banyo camlarında perde doğrama üzerine veya içine monte edilebilir.

Mutfak perdesi

Mutfaklarımızda dolaplarımıza uyum sağlayacak ahşap storlar jüt storlar yada kumaş storlar kullanabiliriz.Bunların dışında temizliği kolay yıkanabilir perde düşündüğümüzde ise tül katlamalı perdeler yada işlevsellik ön plana çıktığında, kapı ve pencere doğramalarına uygulanacak briz çubuklu kumaş perdeler kullanabiliriz.Bu tür uygulamalarda perde hareketli kanatlarla birlikte çalıştığı için bize kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Çatı perdesi

Çatı pencereleri genellikle açılı,eğimli camlardan oluşmaktadır.Bu mekanlar için uygulanabilecek mekanizmalı perdeler ahşap storlar,plise perdeler,dikey perdeler,jaluzi perdelerdir.
Mekanın tavan kısmı açılı ise ahşap stor veya dikey perde en doğru seçimler arasındadır.Ahşap stor perde de perdenin üst kısmı istenilen şekilde kesilerek tavanın açısına göre uygulanabilir.Çünkü bu perde alttan toplama yapan bir perde türü olduğundan bir engel teşkil etmez. Dikey perde sistemi de açılı tavanlarda kullanabileceğimiz diğer perde seçeneğindendir.Dikey perde rayı açılı tavan monte edilebilir.Perdenin bant boyları istenilen açıya göre ayarlanır.

Pencerelerimizde kumaş kullanmak istiyorsak perde rayı veya perde boruları ile de perdelerimizi açılı tavanlara asabiliriz.Mekanın durumuna göre özel hazırlanmış tül yada kumaş perdeler yerinde provası yapılarak uygulanabilirler.Perdelerin kaymaması için gerekli stop parçaları kullanılmalıdır.

Giyinme odası perdesi

Evimizin bu kısmında kullanabileceğimiz perde, kumaş stor perde olabilir.İçerisini göstermeyen yarı ışık geçirgen bir kumaştan stor ile ihtiyacımızı karşılayabiliriz.İsteğe göre perdeyi etek kısımlarına yapılacak farklı kesim modelleriyle daha şık hale getirebiliriz.

Kış bahçesi perdesi

Kış bahçeleri için neme ve güneşe karşı dayanıklı perdeler kullanmalıyız.Buna uygun olan mekanizmalı sistemlerini plise perde,bambu perde,screen perde olarak sıralayabiliriz.
Kış bahçesinin tavan kısımlarında perde kullanmak istiyorsak tutma aparatı yada manivela koluyla hareket ettirebileceğimiz plise perde sistemler en doğru ve kolay çözümdür.
Perde kenar profil veya kenar klavuz aparatlarıyla kolaylıkla hareket ettirilir.Perdelerde elektrikli açılma-kapanma seçeneğini de tercih edebiliriz.Plise perdelerin üçken,açılı camlarda da kullanabilmesi kış bahçesinde genel olarak karşımıza çıkacak bu tip camlara çözüm getirecektir.

Yat tekne perdesi

Yat tekne camları dairesel ,açılı ise plise bu mekanlar için en uygun perdedir.Plise perdeler isteğe göre hareketini engelleyici telli sistemlerle sabitlenebilir. Perdenin toplanmış yüksekliğinin çok az olması ve hafifliği yat tekne camları için kullanılmasını ön plana çıkarır.
Yat ve teknelerin camlarında sadece eğim var ise o zaman ahşap ve aluminyum jaluzide kullanılabilir. Bu perdeleri yine sabitleme sistemleriyle uygulayarak perdelerin ses ve hareketini engellemiş oluruz.

Ofis-işyeri perdesi

Ofis,büro ve işyerleri için bir çok perde alternatifi seçebiliriz.İş yerlerimizde ihtiyacımıza yönelik doğru seçimler yapmalıyız.Dikey perdeler ve jaluzi perdeler fiyat ve kullanım rahatlığı olarak birinci tercihimiz olabilir. Sadece pencere ebatlarıyla sınırlı ölçü şekli olduğundan işyerimize genişlik ve ferahlık kazandırabilir.
Bu perdelerde perfore (tül) alternatifi güneşi büyük ölçüde engelleyici ve aynı zamanda ışıktan da yararlanmamızı sağlayıcı ürün olarak düşünebileceğimiz bir çözüm olacaktır.
İş yerlerimizde en önemli sorun perdelerin temizliğidir.PVC ve Aluminyum dikey perde temizliği en kolay perdelerdir.Perde bantları kolaylıkla ıslak bezle silinebilir veya yıkanabilir.
Çalışma yerlerimizin camları için düşünebileceğimiz diğer bir perde sceren stor perdelerdir.Maliyet olarak jaluzi ve dikey perdeye göre biraz yüksektir.
Bu özel kumaş sayesinde, perde kapalı konumda iken ısı ve ışığı fitre edebiliriz.Screen perde nin aynı zamanda yıkanarak temizliği kolaylıkla yapılabilir.

Perde Seçimi

Perde Seçimi

Toplantı odası perdesi

Toplantı salonlarında kumaş stor perdeler veya ihtiyaca göre projeksiyon cihazı kullanımına karşı ışık geçirgenliği olmayan karartma kumaş perdeler kullanılabilir.Stor perdelere motorlu sistemler adapte edilerek aynı anda bir çok perdenin aynı anda hareketini sağlayabiliriz.Motorlu sistemlerde uzaktan kumandalı yada anahtar prizli çalıştırma şeklini düşünebiliriz.

Hastane perdesi

Hastanelerde doktor odaları, laboratuar gibi alanlarda PVC dikey düşünebiliriz.Hijyen ve silinebilirlik bu perdeyi ilk tercihimiz yapabilir.Hasta odaları için ise odaya katacağı sıcaklık bizi tül perdelere yöneltebilir.Güneş alan camlarda ise tül perde arkasında kumaş stor perde kullanılabilir.

Kabin perdesi

Kabin perdesi olarak kumaş,deri yada süet perdeler kullanılabilir.Kabin içinde metal veya ahşap perde borusu üzerinde kumaşın hareketini sağlayıcı farklı aksesuarlar kullanılabiliriz. Metal yada ahşap perde halkaları,kapsüllü perdeler yada biritli dikişlerle yapılacak kumaşlar bizim ihtiyacımıza yönelik olacaktır.

Perde Aksesuarları Yapın, Evinize Canlılık Katın Tıklayın !