Cilt bakımında son dönemde popülerlik kazanan altın maske nedir? Altın maskenin cilde faydası nedir? Bir çok kadın kırışıklık maskesi, yada yaşlılığı engelleyici maske arayışında bunlardan biri de uzak doğudan gelen altın maske. Hatta cilt rengini açan maske olarak kullanılabilir.

Altın Maske Nedir? Altın Maskenin Cilde Faydası Nelerdir?

Güzellik tutkusu insanlık tarihi kadar eski romalılar , japonlar mısırlı kadınlar genç görünüme kavuşmak güneşin zararlı etkileri yenmek için altın maskeyi kullanmışlardır. Günümüzde altın maske özüne sadık kalınarak değiştirildi ve yepyeni bir görünüme büründü.  Özetle, altın altındır.

Altın Maske Nedir? Altın Maskenin Cilde Faydası Nelerdir? | 1

Altın Maskenin Cilde Yararları Nelerdir?

Kırışıkları ve ince çizgileri azaltır.

Altın, derinin elastikiyetini arttıran cildin bazal hücrelerini harekete geçirir. Böylece ciltteki kırışıklıkları, ince çizgileri, lekeleri ve izleri azaltır ve gençleştirir.

Cilt Hücrelerini Uyarır

Altınta bulunan iyonlar vücudunuzdaki hücreleri, sinirleri ve damarları uyarmaya yardımcı olur. Bu kan dolaşımının düzenlenmesineyardımcı olur. Altın, hücrelerin uyarılmasına ve sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Altın Maske Nedir?

Altın Maske Nedir?

Cildin Erken Yaşlanması Önlenebilir

Cildin kuruması erken yaşlanmaya neden olabilir. Altın kullanımı cildin kuruluğunu azaltabilir ve metabolik hızın artmasına yardımcı olur. Bu cildin erken yaşlanmasını önler.

Altın cildi aydınlatabilir

Kleopatra’nın güzelliğini duymayan yoktur. Kleopatranın cildini geliştirmek ve cildini genç, parlak ve canlı tutmak için altın maskesi kullandığı biliniyor.

Kollajen Delesyonu Yavaşladı

Kollajen vücudunuzda doğal olarak üretilir ve vücudu esnek tutar. Pürüzsüz bir cilt ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlar. Vücuttaki kollajen seviyesi 25 yaşından itibaren tükenmeye başlar ve bu cildinizdeki değişiklikleri fark ettiğiniz zamandır. Altınla yapılan cilt bakımı cilt hücrelerinde kollajen seviyesinin tükenmesini yavaşlatabilir.

Güneş Hasarı Tedavi Edilebilir

Cildimizin güneşten hasar alması konusunda endişeleriniz olabilir. Derideki melanin veya siyah pigment üretimi, güneş ışığına maruz bırakıldığında cildin bronzlaşmasına neden olur. Vücuttaki melanin üretimi altın kullanımı ile azaltılabilir.

Alerjiler Tedavi Edilebilir

Mısırlılar, altının birkaç hastalığın iyileşmesinde yardımcı olabilecek tıbbi özelliklere sahip olduğuna inanıyorlardı. Altında bulunan antioksidan özellikleri, sivilce ve diğer cilt alerjilerinde azalmaya yol açan kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur.

İnflamasyon Tedavi Edilebilir:

Altın’ın, oksijenin hücrelerin yenilenmesi için deriye girmesine yardımcı olan anti-bakteriyel ve anti-inflamasyon özelliklerine sahip olduğu söylenir. Bu, cildin ülseri ve diğer enflamatuar bozukluklarının tedavisinde yardımcı olur. Cildi gençleştirdiği de biliniyor.

Derinin Esnekliği Arttırabilir:

Deri elastikiyeti azaldığında veya tamamen kaybolduğunda sarkma eğilimi gösterir. Altın kullanımı, elastinin parçalanmasını azaltabilir ve dokuların elastikiyetini eski haline getirebilir. Bu, cildin sarkmasını da önleyecektir. Altın cildin elastikiyetini arttırır, böylece sağlam ve tonlamalı hale gelir.

Parlayan Cilt:

Altın kan dolaşımının iyileştirilmesine yardımcı olur, bu nedenle cildin nem seviyesini korumaya yardımcı olur. Küçük altın parçacıkları cilde yoğun bir parlaklık kazandırarak emilir. Bu cildi sağlıklı, taze ve ışıltılı olmasını sağlar.