Su bizim temel yaşam kaynağımız peki suyu nasıl içmeliyiz? Bir çok insan damacana suyu yada kaynamış su içmeyi tercih ediyor. Suyu kaynatıp içmenin zararları vardır. Hangi su daha sağlıklı? Nasıl su içmeli sağlığınız için bu yazıyı okumaya devam edin.

Suyu Kaynatıp İçmenin Zararları

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar çeşme suyunu tercih etmez. Suyun kirli yada bulanık olduğunu düşünür. Bu yüzden ya su arıtıcılar, damacana su yada evde kaynama suyu tercih eder.

Suyu Kaynatıp İçmenin Zararları

Suyu Kaynatıp İçmenin Zararları

Evde çeşme suyunun kaynatıp içilmesi içersindeki  kalsiyum, kalium, magnezium, karbonatlar ve diğer mineraller sudan ayrılarak bulunduğu kabın iç duvarlarına yapışır.  Suyun doğal minerallari kaybolmuş olur.

Suyun kaynaması sırasında oluşan kabarcıklar, sudaki oksijen oranını düşürür. Kaynama suyun yapısında ağırlaşmaya neden olur.

Kaynatılmış suyu devamlı olarak içenlerin iç organlarında bazı mineral eksiklerinden kaynaklanan sıkıntılar çıkabilir. Cildinizde az miktarda doğal mineral alındığı için solgunlaşma saçta cansızlık oluşur. Halsizlik, devamlı yorgunluk gibi durumlar gelişebilir.

Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Klor suyun hijyeninde sorun olduğu zamanlarda sıkça kullanılır. Klor suda kullanıldığında çok fazla yan etkisi yoktur anca klorlu su kaynatıldığında oluşan kimyasal tepkime kişinin sağlığına zarar verebilir.

Suyu kaynatıp içmeyin sağlığınız için yararlı bir iş yaptığınızı düşünürken uzun vade de olumsuz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Mahallenizdeki çeşme suyuna güvenmiyorsanız arıtıcıdan geçmiş su yada damacana su kullanabilirsiniz.