Düğün günün hayatının en önemli günlerden biri, ama tüm günü kaplayan kaos ve planlama telaşını saymazsak da olmaz… Hepsinin üstesinden gelebilirsin, merak etme! Tabii ki bazı detayları da gözden kaçırmasan iyi edersin. İşte tam bu noktada biz devreye giriyoruz ve telaş içindeyken unutabileceğin saç ve makyaj detaylarını sana hatırlatmak istiyoruz. Sana yol gösterici olması için, yazımızın devamını okumaya ne dersin?

Kural 1:Yeni bir saç kesimi, saç rengi ve cilt bakımını 2 hafta önce yap

Bu önemli günde mümkün olduğunda canlı görünmek istediğini biliyoruz, ancak düğün gününe fazla yakın bir tarihte önemli değişiklikler yapmak istemediğin sonuçlarla karşılaşmana neden olabilir. Cilt bakımın peeling gibi işlemleri içeriyorsa, cildinde en az 3 gün boyunca kızarıklık, soyulma gibi sorunlar yaşayabilirsin. Yeni bir saç kesimine ve saç rengine alışmak da biraz zaman alan bir konu, bu nedenle eğer bu işlemleri uygulamaya kararlıysan, önerimiz en az iki hafta öncesinden uygulaman.

Kural 2: Saç ve makyajını mutlaka önceden dene

Açıkçası şimdi gözükara olmanın sırası değil, makyajını ve saçlarını daha önce çoğu kez kendin yapmış olsan da, bu sefer biraz daha önemli olduğunu unutma. Saçlarını yıkamaktan başlayıp, son kat rimelini sürene kadar olan tüm süreyi tekrar et, denemeler yap.

Kural 3: Su geçirmez, kalıcı ürünler kullan

Eğer çok fazla sulu gözlü olduğunu düşünmüyorsan bile, su geçirmez ürünler kullanmanı şiddetle tavsiye ederiz! Yağmura, gözyaşlarına, tere kısacası her şeye karşı hazırlıklı olmalısın. Ve tabii ki makyaj sabitleme spreyin de bir numaralı vazgeçilmez ürünün olmalı. Kelimenin tam anlamıyla makyajını her türlü neme ve ıslaklığa karşı koruyacaktır.

Kural 4: Yaratıcı olmaya çalışmana gerek yok

Daha önce hiç denemediğin makyaj ve saç stillerini, takma kirpik, saç eklentisi gibi ürünleri denemenin pek de zamanı değil. Sana neyin yakıştığını senden daha iyi bilen olmadığı için, alıştığın tarzın dışına çok fazla çıkmamanı öneririz. Normalde yaptığın makyajın biraz daha ışıltılı ve göz kamaştırıcı olan versiyonunu seçebilirsin.