Göz altında koyu yada mor halkalar bazen gençlikte çoğu zamanda yaş ilerledikçe kendisini gösteren bir cilt sorunudur. Göz Altındaki Morluklara Doğal Çareler hem doğal çözümler hemde Dr. İbrahim Saraçoğlu göz altı morluğu için kür tarifini paylaştık. Sizde profesyonellerden yardım almadan bu sorunu evde çözmek istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

Göz Altında Morluklara Doğal Çareler

Göz altındaki koyu renkli halkalar genişleyen kan damarlarının dışarıya mor veya koyu renk olarak yansımasıdır. Göz altında oluşan koyu halkaların oluşmasında bir çok neden vardır. Hassas ve ince cilt dokusuna sahip ciltlerde koyu halkalar kendisini daha çabuk belli eder. Öncelikle yapmanız gereken göz altınızdaki oluşan halkaların nedenlerini bulmak olmalıdır.Bu nedenler;

Kemik Yapısı,

Yaşlanma

Uykusuzluk,

Hiperpigmentasyon (cilde renginin verem maddelerin fazla üretilmesi)

Güneş Işınları,

Bazı alerjik hastalıkar,

Sağlıksız beslenme,

Kullanılan ilaçlar,

Sağlıksız beslenme,

Genetik Faktörler,

Hamilelik yada regl dönemi.

Göz altında oluşan koyu halkalar için çok işinize yarayacak doğal çözüm önerileri var. Bu uygulamalar devamlı yapılmalıdır ve sonuç alabilmek için sabır gereklidir.

Evde Göz altı morluklar İçin Doğal Çözümler

İlk olarak kür tarifimizle başlayalım.

Dr. İbrahim saraçoğlu’nun göz altındaki koyu halkalar için tarifi;

1 çay kaşığı hardal tohumu

1 bardak su

Hardal tohumunu 1 ay boyunca uygulayabilirsiniz. İlk üç gün sabah ve akşam sonrasında ise günde 1 defa kullanabilirsiniz. Hardal tohumlarını yutmak zor olacağı için yanında bir parça ekmek tüketebilirsiniz.

Patetes Kompleksi

Evinizde bulunan 1 patatesten birkaç dilim kesin ve üzerine ince çizikler atın. Daha sonrasında birkaç damla badem yağı ekleyin. Bu malzemelerden ikiside K vitamini içerir. Bu sadece morlukların giderilmesi için göz kaslarını dinlendirmek içinde kullanılır. Her akşam uygulamaya uygundur.

Soğuk Süt Kompleksi

Soğuk süt

Yuvarlak pamuk yada yüz pedi

Buz gibi olan sütü pamuğa batırın. Gözünüzde

15 dakika kadar bekletin. Yüz cilde faydalı olduğu için her akşam kullanıma uygundur.

Göz Altındaki Morluklara Doğal Çareler | 1

Salatalık Kompleksi

Salatalıkları ince ince dilimleyin.İstersenizde salatalık suyunu buz kalıbı haline getirin. Gözünüzün üstüne uygulayın. 10 ile 15 dakika durması gözünüzü ve cildinizi rahatlatacaktır.

Siyah Çay Kompleksi

Siyah çay en bilinen yöntemdir ama bir çıok kişi yanlış uygular. Doğru uygulamasında çayın çok uzun süre beklememiş olması gerekiyor. Nemli poşet içinde olduğu  için cildinizde bakteri üretimine neden olabilir. Hatta çay poşetini 5 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Her akşam uygulanabilir.

Papatya Kompleksi

Papatya çayı poşetini aynı siyah çayda olduğu gibi uygulayabilirsiniz. Ancak papatya hassas ve kuru ciltler için pek uygun değilidir. Göz Çvrenizde kuruma yapabilir. Yağlı ciltler içinse idealdir. 2 akşamda bir uygulanabilir.

Bu maskelerin hepsini uyguladıktan sonra nemlendirici yardımı ile göz bölgesine masaj yapmayı unutmayın.