Tüylerin varlığı pek çok kişinin en önemli sorunlarından biridir. Aynı zamanda tüylerin dökülmesinden dolayı şikayet edenlerin sayısı da az değil doğrusu. Özellikle de kaş ve kirpik kıllarında meydana gelen dökülmeler insanın psikolojisini bozuyor. Biz bu makalemizde sizlere kaş kıllarının neden döküldüğü konusunda bilgiler sunacağız. Eğer ki kaş dökülmesi ile başınız dertte ise bakın sebepleri neler olabilir…

Kaş Dökülmesi Nedenleri

Kaş dökülmesi genellikle kısmen husule gelen bir sorun olsa da, nadiren de tamamının döküldüğüne rastlamak mümkün olabiliyor. Ekseri kadınlarda rastlanan bir sorun olan kaş dökülmesinin en büyük nedeni, sondönemlerde bir hayli popüler olan kalıcı makyajlardır. Kalıcı makyaj yaptırmanın yanı sıra kontür yaptırmaktakaşlarda dökülme sebepleri arasındadır.

Bazı dış etkenlere maruz kalan kaşlarda dökülme söz konusu olurken, aynı zamanda içsel faktörlerde kaş dökülmesi nedenleri arasındadır. Bunlardan en önemlisi ise strestir. Stres kaynaklı kaş dökülmelerine günümüzde oldukça sık rastlanmaktadır. Üstelik stres kaynaklı kaş dökülmeleri geçici olduğu gibi kalıcı da olabiliyor. Bağışıklık sisteminin zayıflaması, alopesi areta denilen bağışıklık sistemi hastalığı, kaşların sürekli ovuşturulması, daha önceden geçirilen laserasyonlar, yaralanmalar, kaşları yolma ya da genetik faktörler kaş dökülmesi sebepleri arasında sayabileceklerimizdir.

Genetik faktörler, kaşın aldığı travmalar, yaralanmalar, kaşların yolunması, kalıcı makyaj yaptırılması, bağışıklık sisteminin zayıflamasından ortaya çıkan alopesi areta gibi hastalıklar ve en önemlisi de stres kaşlarda dökülmeye yol açan sebeplerdir. Ekseri kadınlarda meydana gelen kaş dökülmeleri estetik görünümü bir hayli etkilediği için oldukça can sıkıcı bir durum oluyor ve tedavisi için kadınlar ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. Bu makalemizde kaş dökülmesinin tedavisi ve kaş dökülmesini önleme yollarından sizlere bahsedeceğiz, buyurun yazımızı okumaya devam edin…

Kaş Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Kaş dökülmesi hem doğal hem de tıbbi yöntemlerle tedavi edilebilir bir sorun olmakta, ancak tedavi biraz zaman istediği için sabırlı olmakta yarar var. Öncelikle sizlere kaş dökülmesi tedavisinin doğal yolundan bahsedelim ve akabinde hemen tıbbi yöntemini de anlatalım. İşte kaş dökülmesini önleme yöntemleri:

Doğal yollarda kaş dökülmesi tedavisi: Kaş dökülmesine bitkisel yöntemlerle çare bulmak için doğal zeytin yağı ve badem yağına ihtiyacınız var. Bu iki bitkisel yağı kullanarak kaşlarınıza yumuşak hareketlerle masaj yapın. Bu noktada kaşlarınızı hırpalamamaya dikkat edin. Dilerseniz kulak temizleme pamuğu kullanabilirsiniz.

Kaş dökülmesinin tıbbi tedavisi: Tıbbi tedavi daha çok kaşların tamamen döküldüğü durumlarda uygulanan bir yöntemdir. Aslında kaş dökülmesinde uygulanan tıbbi tedavi kaş ekimidir. Doğal yönteme nispeten daha maliyetli olmaktadır. Bu yöntemde kaş köklerini uyarmaları açısından kortizon türü ilaçlarda kullanılmaktadır.