Kaş kepeklenmesi doğal tedavi yöntemleri uygulanarak giderilebilir bir cilt problemidir. Genellikle cildin kuruması sonucu oluşan kaş kepeklenmelerinin nedenin az su tüketimi ve fazla tüketilen abur cubur gıdalardan kaynaklandığı savunulmaktadır.

Kaş Kepeklenmesi Neden Olur?

Kaş kepeklenmesi neden oluşur temel sebebini bilmek oldukça zordur. Kaş kepeklenmesi sorunlarında uygulanabilecek doğal yöntemler vardır. Doğal yöntemlerden sonuç alamayan kişilerin dermatoloğa giderek muayene olması gerekir. 

Kaşlarda oluşan kepek sorunları için muayene sonrasında doktorların tavsiye ettikleri ilaç ve merhemleri kullanmak etkili bir tedavi yöntemi olacaktır.

Kaş Kepeklenmesi Nasıl Geçer Neden Olur Doğal Tedavi Yöntemleri | 1
kaş kepeklenmesi nasıl önlenir

Kaş Kepeklenmesinde Bitkisel Çözüm Yolları

Kaş kepeklenmesine bitkisel çözüm yolları arasında kaşların bebek şampuanlarının kullanımı etkili bir yöntem olmaktadır. Nemlendirici özelliğe sahip olan bebek şampuanları günde 4-5 kez uygulanarak kepeklerin temizlenmesi mümkün olmaktadır. Kaş diplerinde meydana gelen kurulukların geçmesi için badem yağı kullanmak gerekir. Genel olarak gece yatmadan evvel masaj yaparak kaşlara uygulanan badem yağları kaşlardaki kepek oluşumlarını yok edecek etkiyi yaratmaktadır.

Kaş Kepeklenmesi Nasıl Geçer Neden Olur Doğal Tedavi Yöntemleri | 2
kaş kepeklenmesine çözüm

Kaş Kepeklenmesini Önlemede Etkili Olacak Yöntemler

Kaşlarda oluşabilecek olan kepeklenmeleri engellemek için bazı uygulamaları yapmak gerekir. Kepeklenme oluşumunu engellemek için yapılabilecek ipuçlarını şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Beslenme düzeni kişilerin cilt sağlığını etkilemektedir. Sağlıklı beslenerek cildi korumak mümkün olmaktadır.
  • Kafein, alkol ve yağlı gıdalardan uzak durmak gerekir.
  • Su tüketimine özen göstermek önemlidir. Günde en az 8-10 bardak su içmek gerekir.
  • Besin eksiklikleri kepeklenmeye neden olmaktadır. Vücudunuz için gerekli olan mineral ve vitaminlerin alınması önemlidir.
  • Gözlerdeki makyajın yatmadan önce her gece temizlenmesi gerekir. Kaş ve kirpikler düzenli olarak temizlik ürünleri ile temizlenmelidir. 

İlgili Konular;

Kirpik Kepeklenmesine Doğal Çözüm Tıklayın ! 

Karafil ile Kaş Kepeği Önleme Tıklayın !

Seboreik Dermatit (Kaş soyulması,cilt dökülmesi) Tıklayın !