Kışın el ayak bakımı nasıl yapılır? Kuru eller ve çatlak ayaklar kış mevsiminde endişe kaynağıdır. Soğukta onlara nasıl iyi bakılacağını anlatıyoruz. Yılın en çok beklenen soğuk ayları geldi. Hepiniz soğuk havanın tadını çıkarmayı ve yatakta rahatlamayı severken, cildinize iyi bakmak da oldukça önemlidir. Bu sefer sadece yüzünüzden değil, ellerinizden ve ayaklarınızdan bahsediyoruz. Ellerinizi ve ayaklarınızı bakımsız bırakırsanız, cilt kurumaya ve kaşınmaya başlar.

Kışın El Ayak Bakımı Nasıl Yapılır? 5 Öneri

Soğuktan dolayı kan dolaşımımız kışın yavaşlar ve tembel hissetmeye başlarız. Bu da çabuk yorgun hissetmenize neden olur. Bu durumda da en çok ellerimiz ve ayaklarımız etkilenir. Endişelenecek bir şey yok. Kuru ve yorgun el ve ayaklarımıza biraz özen gösterirsek, kuru ve yorgun ellerimizi ve ayaklarımızı kolaylıkla daha iyi hissettirebiliriz. Kış, soğuk ve grip mikroplarını uzak tutmak için ekstra el yıkama anlamına gelir. Ne yazık ki, ellerinizi ne kadar çok yıkarsanız, özellikle cildinizin doğal yağlarından çok hızlı bir şekilde sıyrılan sıcak su kullanıyorsanız, o kadar kurur. Soğuk ellerinizi gerçekten sıcak su altında gezdirmek cazip gelebilir, ancak bunun yerine ılık su kullanın.

Soğuk kış bizi tembel ve uykulu hissettirir. Ama iyi kan dolaşımı için bu duyguyla savaşmalı ve düzenli yürüyüşler yapmalıyız. İyi kan dolaşımı, aktif hissetmemize yardımcı olur ve bu da yorgunlukla mücadele eder. Banyo öncesi sıcak yağ masajı, tercihen badem yağı, kışın olmazsa olmazdır. Kasları güçlendirir ve kan dolaşımına yardımcı olur.

İnsanların kışın hastalanmamak için yaptığı bir başka şey de el dezenfektanı pompalamaktır. Bu antiseptik, özellikle etrafta akan su olmadığında kullanışlıdır. Bununla birlikte, el dezenfektanları esas olarak antimikrobiyal bir ajan görevi gören alkolden oluşur. Alkol cildi önemli ölçüde kurutur. Sık kullanıldığında, el dezenfektanları aşırı kurumaya, tahrişe ve hatta bazen kızarıklıklara neden olabilir. Ayrıca alkol hızla buharlaşarak cilt üzerindeki kuruma etkisine katkıda bulunur.

Yüz yağları cildi nemlendirmez (büyük markaların iddia ettiği her şeye inanmayın), nemlendiricinize veya banyonuza birkaç damla eklediğinizde iyi sonuç verir. Papatya, Lavanta, Yasemin, Limon ve Sandal ağacı gibi yağlar kuru ciltler için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve onlar da harika kokuyor!

Kısa sürede cildinizin donuk ve cansız olduğunu hissedeceksiniz. Bu nedenle, kış aylarında ellerinizi ve ayaklarınızı şımartmanız ve onlara çok ihtiyaç duydukları ilgiyi ve besini vermeniz çok önemlidir. İşte yardımcı olacak bazı ipuçları:

Çoraplar ve tam kollu

Ayaklarınıza haftada iki kez masaj yapın.
Ayaklarınıza haftada iki kez masaj yapın.

Soğuk, hassas cildiniz için dayanılmaz hale gelirse, çorap ve tam kollu giysiler giyerek ellerinizi ve ayaklarınızı sıcak tuttuğunuzdan emin olun. Çoraplar, topuklarınızın kurumasına ve çatlamasına yardımcı olurken, tam kollu üstler ve tişörtler kollarınızın sıcak kalmasına yardımcı olur.

Alkolsüz ürünler

Nemlendirici sabun ve losyon kullanın.
Nemlendirici sabun ve losyon kullanın.

Özellikle kış aylarında az miktarda olsa bile alkol içeren herhangi bir üründen uzak durduğunuzdan emin olun. Alkol bazlı ürünler cildinizi kuru ve kaşıntılı hissettirme eğilimindedir. Bu nedenle, aldığınız ürünlerde alkol olup olmadığını görmek için her zaman içerik listesini kontrol etmek daha iyidir.

Ellerimizi günde bir milyon kez ve çoğunlukla sıcak suyla yıkıyoruz. Sıcak su, cildi saygıdeğer kılar ve cildin doğal nemini yıkar. Ellerinizi ve ayaklarınızı normal suyla yıkamayı daima unutmayın.

Manikür ve pedikür

Kışın el ayak bakımı
Kışın el ayak bakımı

Soğuk aylarda düzenli olarak manikür ve pedikür yaptırmak, aslında ellerinizin nemlenmiş ve beslenmiş hissetmesine yardımcı olacaktır. O halde, manikür ve pedikür yaptırmak için nedenler buluyorsanız, işte sağlam bir tane. Kış aylarında ellerinizi ve ayaklarınızı düzenli olarak şımartın.

Tırnak kütikül bakımı

Elleriniz ve ayaklarınız için mükemmel kış bakımı | 1

Kış, tırnak etlerinizi de çok fazla kurutabilir. Küçük aşınma ve yıpranmalar, onlara iyi bakmazsanız çok acı verici olabilir. Kışın zarar görmesini ve üzerlerindeki bakteri enfeksiyonunu önlemek için daima kütikül yağı kullanın. Tırnaklarınızın etrafındaki cilt, tırnaklarınız kadar önemlidir ve bu nedenle ona uygun şekilde bakmalısınız.

Günde en az iki kez besleyici bir el / ayak kremi sürün. Uyumak için özel bir gece kremi kullan.

Rahat ayakkabılar

Ayaklarınızı yıkadıktan sonra daima nemlendirici kullanın.
Ayaklarınızı yıkadıktan sonra daima nemlendirici kullanın.

Bu kış sezonunda rahat ayakkabılara yatırım yaptığınızdan emin olun. Ama hava ve güneşe maruz kalmak yerine ayaklarınızı sıcak ve kapalı tutacak türden ayakkabılar. Rahatsız ayakkabılar yalnızca ayaklarınızın soğuk, kuru ve kolayca çatlamasına neden olur. Ayaklarınızı tuz eklenmiş sıcak suya batırın. Bu yorgun ayaklarınızı rahatlatacaktır.

Ayaklarınızın üzerindeki deri kışın daha çok kuruma ve çatlama eğilimindedir. Duştan sonra ayaklarınızın pürüzlü bölgelerini temizlemek için bir ayak törpüsü kullanın.

Kışın El ve Ayak Bakımı İçin Kolay Maske Tarifi

Kışın Onarıcı El Ayak Maskesi
kışın el ayak maskesi tarifi

Kışın el ve ayaklarınız için basit doğal ev yapımı maske tarifi… Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Bu karışımı elinize ve ayağınıza uygulayabilirsiniz. Kışın yumuşak, ipeksi eller ve ayaklara kavuşabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Bir kaseye şeker ve tuzu koyun ve içine bal ekleyin. Daha sonra içine limon suyu ekleyin. İyice karıştırın. Şimdi bu ev yapımı tarifle ellerinizi ve ayaklarınızı yumuşak fırça yardımı ile fırçalayın. Daha sonra masaj yapın. 5 dakika sonra ılık su yıkayın. Nemlendirici sürün.

İlgili konular;

Güzel ve Bakımlı Eller İçin Öneriler

Güzel ve Bakımlı Ayaklar İçin Öneriler

Günlük Ayak Bakımı İçin Kullandığınız Kremler, Losyonlar?

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz

Kırışıklık Gideren El bakım Maskeleri Doğal Yöntemler