Herkesin imrendiği kıvırcık saçlara sahipseniz bu özel saçların bakımıda özel olmalıdır. Kıvırcık saç bakımı nasıl olmalıdır? Kıvırcık saçların kabarmaması ve tülermemesi için neler yapılmalıdır?

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kıvırcık saçlara sahip olmak doğuştan gelen bir hediye gibidir. Her gün saç düzleştirici yada maşa kullanmanız gerekmez. Tek zorlu yanı ise saç bakımını zor olmasıdır. Kıvırcık saçlarına doğru bakımı uygulamanız ise en önemli noktadır. Düz saçlardan yapısı farklı olduğu için aynı bakımı uygulamak saçlarınızın kabarmasına ve buklelerin düzgün durmamasına neden olur.

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır? | 1

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç yapınıza uygun olan ve kıvırcık saçlar için özel üretilmiş şampuan ve saç kremlerini kullanın.
Sıcak su ile yıkamak saçlarınızın daha fazla kabarmasına ve tüy tüy bir görüntü oluşmasına neden olur.
Banyodan sonra saç uçlarınızı açmak ve kırılmaları önlemek için saç speyleri kullanabilirsiniz.
Saçlarınızda taramak için geniş açılı fırçaları kullanın. Sizin için en uygun tarağı seçmek için Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır?
Kuaför seçimi sizin için oldukça önemlidir. Saçlarınızın şeklini bozmadan kestirmelisiniz.
Fön makinasını çok daha az kullanmalısınız. Sıcak hava tülermelere ve doğal buklelerin bozulmasına neden olur. Vigo ile kurutma işlemi yapabilirsiniz. Vigo ile dalgalı saç yapımı için Tıklayın!
Saçlarınızdaki kabarmaları engellemek için çantanızda seç serumları taşıyabilirsiniz. Bu serumlar aniden kabaran saçlarınızı kontrol altına alacaktır.

Doğal bakım maskeleri uygulayabilirsiniz. İçerisinde saçınızın kabarıklığını kontrol altına alması için badem yağı ve bal bulunan maskeler hazırlayabilirsiniz.
Saçınızın doğal yapısını korumak için sık sık düzleştirici kullanmamalısınız.