Kuru ciltler için bakım önerileri değerlendirilmediğinde, kırışıklık görünümünün hızlı bir şekilde ortaya çıktığı gözlenmektedir. Özellikle orta yaşlı kadınlar ve erkekler, kuru bir cilde sahiplerse düzenli olarak bakım yaptırmaları son derece önemlidir. Kuru cilt bakımı nasıl olmalıdır? Diye merak eden birinin ise uygulayacağı ilk adım temizleyicidir. Cildin makyaj, kir ve kalıntıdan tamamen arındırılması adına düzenli bir şekilde temizleyici kullanılması son derece önemlidir. Aynı zamanda cildin ferahlaması için maske ve peelinglerin kullanımı da önemlidir.

Cildi Kusursuzlaştıran Nemlendiriciler

Kuru ciltler daha hassas bir dokuya sahip olduklarından dolayı maske ya da peeling kullanırken sert hareketlerden kaçınmakta fayda vardır. Cilt dokusunun zarar görmeden temizlenmesine özen gösterilmelidir.

  • Kuru ciltleri canlandıran 3 bakım maskesi arasında ise avokado, çilek ve bal gösterilebilir.
  • Bal, avokado, çilek, portakal gibi ürünlerden hazırlanan maskeler, cildin nemlenmesine ve aydınlık bir görünüm kazanmasına katkı sağlar.
  • Cilt kusurlarının azaltılması ve yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması adına mutlaka nemlendirici uygulanması önemlidir.
  • Cilt bakımının önemi her geçen gün biraz daha arttığı için doğru ürünleri kullanmakta fayda vardır.

Kuru Ciltler İçin Bakım Yöntemleri | 1

Cilt tipine göre ürün kullanmak önemli: Cilt dokusunun zarar görmemesi adına ihtiyacına göre ürün kullanmak dikkat edilecek temel unsurlar arasındadır. Bu noktada ise kuru ciltlerin daha çok nemlendirici ve onarıcı ürünleri tercih etmelerinde fayda vardır. Cildin yumuşaması için nemlendirmek ve düzenli bir şekilde maske yapmak son derece önemlidir. Özellikle kış aylarında, soğuk hava ile birlikte kuru cilt bakımına daha fazla önem verilmelidir.

Bakım Yaparken Cilt Türünün Önemi Tıklayın !

Kuru ciltler için maske tarifi Tıklayın !

Suna Dumankaya’dan lekeler ve çiller için maske Tıklayın !

Kuru cilt makyaj nasıl olmalı? tıklayın !

Nemlendirici maske tarifi Tıklayın !