Cilt bakımı, erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak adına son derece önemlidir. Bu noktada ise kadınların ve erkeklerin cilt tiplerine uygun tercihler yapmalarında fayda vardır. Kullanılan ürünlerin başarılı olması adına cilt tipine göre farklı alternatifleri değerlendirmek önemlidir.  Yağlı cilt sorunları yaşayanların her zaman arındırıcı ve temizleyici ürünler kullanırken, kuru cilde sahip olanların ise nemlendirici kremleri tercih etmelerinde fayda vardır. Cildin ferahlaması için her gün düzenli bir şekilde temizlenmesi son derece önemlidir.

Bakım Yaparken Cilt Türünün Önemi | 1

Yağlı Ve Kuru Ciltler İçin Farklı Bakım Önerileri

Yağlı ve kuru cilde sahip olanların kullanabilecekleri ürünler farklılık gösterir.  Kuru cilt bakımı nasıl olmalıdır? Diye merak edenlerin her zaman yoğun, yumuşak ve nemlendiren ürünleri satın almaları gerekir.

  • Bakım yapılacak cildin önceden temizlenmesi, ürünün daha iyi bir şekilde etki etmesine katkı sağlar.
  • Aynı zamanda düzenli olarak peeling ve maske kullanımı da son derece önemlidir.
  • Cilt türü hakkında bilgi sahibi olmayanların bakım ürünü tercih ederken daha titiz davranmaları önemlidir.
  • Doğal cilt bakım maskeleri çoğu zaman karma ve kuru tene sahip olanlar için uygun olsa da kullanmadan önce küçük bir alanda test etmekte fayda vardır.

Bakım Yaparken Cilt Türünün Önemi | 2

Yaşlanma karşıtı ürünler: Cilt bakım ürünleri dışında, kırışıkların azaltılması ve genç bir görünüme sahip olmak adına yaşlanma karşıtı ürünlerin kullanılması da önemlidir. Bu noktada ise göz çevresi, dudak kenarı ya da cilt için farklı tercihler yapmakta fayda vardır. Genç bir cilt için bakım yapmaya özen göstermek gerekir.

Suna Dumankaya’nın Porselen gibi bir cilt için verdiği tarif Tıklayın !

Parlak Bir Cilde Sahip Olmak için Tavsiyeler Tıklayın !

Güzel Bir Cilt İçin 10 Etkili Kural Tıklayın !