Makyaj vazgeçilmez ise temizlemek büyük gerekliliktir. Ömür boyu size güzellik kazandıracak cildinize gerekli özeni göstermek, kozmetik kalıntılarından arındırmak ve bakımını sağlamak için günlük olarak temizlemeniz gereklidir.

Peki makyaj temizlerken nelere dikkat edilmelidir? Makyaj nasıl ve ne ile temizlenir? Cilt yapınıza uygun ürünler seçmek, kimyasallar yerine doğal ve bitkisel ürünler kullanmak, cildinizi beslerken erken yaşlanmaya karşı korur.

Makyaj Temizleme Aşamaları

Özellikle göz makyajını temizlemek için nitelikli ürün kullanımına özen gösterilmelidir. Cilt sorunları ve hastalıklarına neden olmamak için kaliteli temizleyiciler ve ürünler seçilmelidir.

  • Losyon Kullanımı

Makyaj temizleme losyonu, cilt türünüze uygun olmalıdır. Süt, losyon veya jel seçimi yapılarak, cildinize en uygun makyaj temizleyiciler ile uygulama yapılmalıdır. Dermatolojik ürünler kullanmak, ciltte alerjen oluşturmamak ve cildinizin güzelliğini sürdürmek için önemlidir. Disket pamuk yerine klasik pamuk kullanmak, cildinizin daha naif şekilde ve detaylı olarak temizlenmesini sağlar.

Makyaj Temizlemede Dikkat Edilmesi Gerekenler | 1

  • Yıkama Jeli

Peeling, jel, köpük ya da yıkama ürünlerini, cilt yapınıza uygun seçmelisiniz. Zira derinlemesine temizlik yapan yıkama jelleri, cildin alt tabakasındaki yağ ve sorunları hızlı şekilde yüzeye çıkardığı için uzun süreli cilt problemlerine neden olabilir. Yüz daima ılık su ile yıkanmalıdır. Sıcak ve soğuk kullanılmamalıdır. İyice durulanmalıdır.

  • Kurulama Faktörü

Pamuklu ve yumuşak havlular kullanılmalıdır. Aşırı hassas değilse cildiniz, peştamal kumaşından üretilen yüz havlularını kullanabilirsiniz. Dokuları sayesinde cilt yüzeyindeki pütürleri giderir ve cilde peeling etkisi ile yumuşaklık kazandırır.

Yüz Temizleme Jeli Doğal Tarifi Tıklayın !

Misel Su Yapımı Derinlemesine Makyaj Temizleyici Tıklayın !

Kullandığınız Makyaj Temizleme Ürünleri Tıklayın !

Suna Dumankaya En Popüler Cilt Maskeleri Tarifleri Tıklayın !