Özellikle nescafe tutkunlarının çok sık sorduğu bir soru olan nescafenin dolayısıyla da kafeinin selülit yapıp yapmayacağıyla ilgili sorunun cevabı “kahve selülit yapmaz” olarak verilebilir.

Nescafe Selülit Yapar Mı? Kahve Selülite İyi Gelir Mi ?

Kafein selülit yapar mı sorusuyla alakalı kafeinin uzun yıllar selülit yaptığı konusundaki efsane inanış, son yıllarda yerini nescafenin selülit yapmadığı gibi yağ yakıcı etkisi sayesinde aslında selüliti önlediğini verisine bırakırken, kafeinin selülit yaptığı iddiasıyla ilgili ne kadar ve hangi besinlerle birlikte tüketildiğinin de oldukça önemi bulunmaktadır.

Öyle ki kafein içeren tek gıda maddesi kahve olmakla birlikte kahvenin yanında çay, çikolata ve kola gibi içeceklerde de azımsanmayacak oranda kafein olduğu bilinmektedir. Ek olarak kahve ve çay şekerle birlikte tüketilen içecekler olmakla birlikte kolanın da oldukça fazla şeker içerdiği söylenebilmektedir.

Vücudun ihtiyacı olandan fazla miktarda alınan şekerin vücutta yağ olarak depolandığı görülürken selülit de vücutta yağın en çok depolandığı cilt altı bölgelerinde ortaya çıkmaktadır. Bu bilgi ışığında selülütin asıl kaynağının aslında kafein değil, şeker olduğu kolaylıkla belirtilebilir.

Çay ve kahvenin şekerle tüketilmemesi tavsiye edilirken, çikolatanın minimum miktarlarda, kolanın ise mümkünse hiç tüketilmemesi selülit oluşumunu büyük oranda engelleyecektir. Kahve Telvesi Selülit Tedavisi Tıklayın !

Nescafe Selülit Yapar Mı? Kahve Selülite İyi Gelir Mi ? Kahve Telvesi Selülit Maskesi ! | 1

Yeşil Çay Tüketimi Oldukça Önemli

Tıbben her gün başka bir mucizesine tanık olunan yeşil çayla alakalı, özellikle kafeinle birlikte tüketildiğinde (kafeinin yeşil çayın özelliklerini arttırıcı niteliği sayesinde) selülitle mücadele yöntemi olarak öncelikle metabolizma hızlandırıcı etkisi, sonra da zayıflatma özelliği selülitle mücadelede önemli bir yer tutmaktadır.

Bu tedbirlere ek olarak iyi bir diyet programı hazırlanması, egzersiz ve spor yapılması yağ yakımını fazlalaştıracağı gibi daha sıkı ve diri bir vücuda sahip olma sürecini de hızlandıracaktır. Egzersiz yapılmadan uygulanan diyetlerde sadece su ve kas kaybı oluşacağı da unutulmamalıdır. Pilates Topsuz Evde Pilates Hareketleri Videolu Anlatım Tıklayın !

Selülit İçin Peeling Nasıl Yapılır?

Selülit için peeling yapmak çok kolay. Selülit giderici kahve peelingi sizlerle. Kafeinli selülit peeling ile bu özel karışımla cildinizi onarabilirsiniz. Bu basit tarifi serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Granül kahve 2 kaşık
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • Kavanoz

Yapılışı:

Granül kahve ve sızma zeytinyağını kavanoz da karıştın. Elde ettiğiniz bu karışımı haftada bir banyodan sonra avuç içi ile masaj yapabilirsiniz. Cildinize pembelik kazandırır ve selülitlerinizin azaldığını görebilirsiniz.

İlgili Konular;

Selülit için 9 doğal çare Tıklayın !

Kahve Telvesinin İnanılmaz Faydaları için Tıklayın !

Ev Yapımı Selülit Savar Maskesi Tıklayın !

Selülit Çayı Tarifleri Nelerdir? Tıklayın !

Deniz Tuzu İle Selülit Maskesi Resimli Tarif Tıklayın !

Bu Yöntemler Selülite Kesim Çözüm! Tıklayın !

6 Haftada Selülitten Kurtaracak Egzersizler Tıklayın !