Pürüzsüz ve bakımlı bacaklara sahip olmak isteyen kadınlar, bacaklarınıza olması gerektiği gibi mi bakıyorsunuz? Güzellik için doğru bakımın şart olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bakımlı bacaklar için ise, şu önerileri aklınızın bir köşesinde tutun…

Bunlara dikkat edin…
Bacaklarınızdaki tüyleri aldıktan sonra sıcak tuştan, güneşlenmekten ve deeodorantlardan uzak durmalısınız.

Bacaklarınızdaki tüylerden kurtulmanın bir çok yolu var. Eğer ağdayı tercih ediyorsanız, ağdanın çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.

Kullanmadan önce avucunuzun içi ile ağdanın sıcaklığını kontrol edin.

Kısa tüyler için ağda kullanmayın. Ağdayı tüyleriniz uzadıktan sonra yaparsanız, daha pürüzsüz bir cildiniz olur. Yoksa cildinizde bazı morlukların oluşmasına sebep olabilirsiniz.

Bunları mutlaka yapın…

Bacaklarınızı yıkayın, bir havlu ile kurutun ve nemlendirici sürün. Ardından pudra dökün. Bir süre bekledikten sonra ağda yapmanız gereken yerleri sarışın bile olsanız rahatlıkla görebilirsiniz.

Ağdayı kaynatmamalısınız. Ilık olmalı. Soğuk olarak uygulanabilenleri tercih etmelisiniz.

Ağda yaparken yanınızda buz bulundurmanızda fayda var. Herhangi bir kızarıklık ya da morluğa karşı, üzerine hemen buz sürmeniz yararlı olur.

Ağda bittikten sonra kan dolaşımını sağlamak için bacağınızı soğuk suyla yıkamalısınız.

Son olarak bacağınıza bir nemlendirici sürmeyi ihmal etmemelisiniz.

Yürüyüş ve spor
Herşeyden önce bacaklar için yürüyüş ve spor yapmak çok önemlidir. Egzersiz yaparak kan dolaşımın hızlanmasını ve bacak kaslarının beslenmesini sağlayabilirsiniz.
Bacaklarınız yorulduğu zaman dinlendirmelisiniz.Uygun bir yere uzanıp,bacaklarınız göğüs hizasında olmasını sağlayın.Ayağın altına çok yüksek olmayan bir yastık koyabilirsiniz.Bacaklarınızı teker teker havaya kaldırın elinizle kasları uzun eksenleri boyunca iyice sıkarak masaj yapın.ilk önce yumuşak olan kaslar masaj ilerledikçe sertleşecektir.

Bacak Bakımında Dikkat etmeniz gereken noktaları sıralarsak:

Yorgun bacaklarınızı mutlaka dinlendirin. Ayağınızı, bacaklardan başlayıp topuğa dek kremleyin. Uygun bir yere uzanın ve bacaklarınız kalbiniz seviyesinde olsun. Ayağınızın altına çok yüksek olmayan bir yastık koyabilirsiniz. Bacaklarınızı sıra ile havaya kaldırın, el parmaklarınızla kasları, uzun eksenleri boyunca iyice sıkarak masaj yapın. Başlangıçta yumuşak olan masaj, adeleler alıştıkça sertleşmelidir.

Bol bol yürüyüş ve spor yapın. Egzersiz, kan akımını hızlandırır ve bacak kaslarınızı besler, gerginlik, sıkılık sağlar. Yürüyüşte kullanacağınız ayakkabıların rahat olmasına dikkat edin. Egzersiz sırasında terleyen ayaklarınızı derhal yıkayın ve iyice kurulayın. Nem, mantar enfeksiyonlarını davet eder. İstenmeyen kokular ortaya çıkabilir.

Bacak cildinin bakımında, yüzünüze kullandığınız nemlendirici ve tonikleri kullanınız. Eğer bacağınızın cildi pürtüklü ise bitkisel sütler ile daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bacak cildiniz UV ışınların özellikle yaz aylarında açıktır. Yüzünüze gösterdiğiniz özeni mutlaka bacaklarınızada göstermelisiniz. Kullanacağınız ürünlerin UV filtresi içermesi mutlaka gerekir.

Bacağınızdaki tüyler yumuşaksa; bol oksijen sürerek onları sarartıp, görünmez hale getirebilirsiniz. Sert iseler; tüyleri mutlaka yok etmeniz gerekir. Bu takdirde değişik epilasyon yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bacağınız kalın ve fazla kaslı ise, parafin banyoları, uygun spor ve zayıflatıcı bir beslenme sistemiyle onları biraz inceltebilirsiniz.