Biz kadınlar için saç bakım ve güzelliği büyük önem taşıyor. Saç dökülmesi ise en büyük ‘saç’ sorunlarımızdan başında… Gerek genetik gerek çevresel gerekse saç renklendirirken ya da saçlarımıza şekil verirken saç kaybı yaşayabiliyoruz…

Günde 100 tele kadar normal! Ya daha fazlası?

Uzmanlar günde 100 tel saçın dökülmesinin normal olduğunu söylüyor. Ancak daha fazlası bir sorun halini alıyor. Peki siz saç dökülmesine doğal kürlerle karşı koymaya ne dersiniz?
Pahalı ya da kimyasal içerek bakım kremleri yerine ev yapımı, tamamen doğal ve güvenilir kür tarifleri ile saç dökülme oranını en aza indirgeyebilirsiniz.
Nasıl mı? Buyurun doğal saç bakım kürleri tariflerine…

Saç Dökülmesine Karşı Doğal Kürler | 1

Badem Yağı Mucizesi:

Malzemeler:

1 kaşık badem yağı
1 kaşık vanilya yağı

Uygulaması:

Badem yağı ve vanilya yağını karıştırın. Karışımınız hazır bile :) Ardından saçlarınızı tarayarak karışımı saç diplerinize iyice yedirin. Karışımı saçlarınıza uygularken saçlarınızın nemli olması bu doğal kürün etkisini arttıracaktır, aklınızda bulunsun. Nemli saçınıza uyguladığınız maskeyi 25 – 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra saçlarınızı ılık bir suyla durulayın. Şampuanla saçlarınızı arındırın. Bu karışımı haftada 1 kez uyguladığınız takdirde saç dökülmenizin en aza indirgendiğini göreceksiniz :)

Saç Dökülmesine Karşı Doğal Kürler | 2

Yumurta Beyazı Maskesi ile Saç Dökülmesine Son

Malzemeler:

2 yumurta beyazı
1 kaşık bal
1 kaşık zeytinyağı
Uygulaması:

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Saçlarınızın tamamına masaj yaparak karışımı uygulayın. Daha sonra saçlarınızın maskeyi emmesini bekleyin. 15- 20 dakika da bekledikten sonra saçlarınızı ılık bir suyla durulayabilirsiniz. Ayda 2 kere uyguladığınız bu doğal kür ile saç kaybınız en aza inecek…
Siz de bu doğal saç bakım kürlerini hemen denemeye ne dersiniz?