Demir bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler demir eksikliğine bağlı saç dökülmesini durdurabilir. Demir eksikliği anemisinin karakteristik belirtisi saçların incelmesi ve dökülmesidir.

Havuç A vitamini sayesinde parlak saçlara kavuşmanızı sağlar. Ayrıca saçtaki doğal yağların korunmasına ve saç derisinin nemli kalmasına yardımcı olur.

Havuç maskesi ile hızlı saç uzatma yolları için tıklayınız!

Ceviz İçeriğindeki biotin saçları güçlendirir, saç dökülmesini engeller ve uzamayı destekler. E vitamini sayesinde de saçların kırılmasını önler.

Çinko deposu istiridye saç diplerindeki yağ bezlerinin dengesini korur. Bu sayede saçlarınız daha sağlıklı görünür.

Yumurta Yumurtayı hem saçınıza sürebilir hem de tüketebilirsiniz. Yüksek protein içeriği sayesinde saç derisini canlandırır ve saçın uzamasını hızlandırır.

Mercimek Çinko ve biotin deposu olan mercimek aynı zamanda kaliteli proteinler içerir. Proteinler saç tellerini güçlendirir ve saçın uzamasını destekler.

Ispanak B, C ve E vitaminleri, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum ve Omega-3 içeren ıspanak saç köklerine oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini destekler. Bu sayede saçınız daha hızlı ve sağlıklı uzar.

Somon Somonda bulunan Omega-3 yağ asitleri enflamasyonu engeller, saç köklerini açar ve saçların büyümesini hızlandırır. Omega-3 eksikliğinin göstergeleri arasında kuru saç derisi ve donuk saçlar yer alır.