Kalıcı oje nasıl çıkarılır? evde kalıcı oje çıkarma yöntemleri nelerdir? Hergün oje sürmekten sıkılıp kuaförde shellac manikür yaptırdınız. Tırnaklarınız hızlı uzadıysa kötü bir görüntüdeyse shellac kalıcı oje nasıl çıkarılır? yazısını mutlaka okuyun.

Shellac Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır?

Bir çok kadın her gün soyulan ojeler yerine kalıcı ojeleri kullanmak isteyebilir. Kuaförde profesyonel olarak yaptığınız bu işlemden memnun kalmadıysanız yada çıkarmak istiyorsanız tekrar kuaförün yolunu tutmanız gerekebilir. Evde uygulayacağınız bazı yöntemler ile kalıcı ojelerinizi çıkarabilirsiniz.

Kalıcı Oje çıkartma aşamaları

  1. Tırnaklarınıza kütikül yağı uygulayın.
  2. Asetonu bir kaba koyun.
  3. Tırnaklarınızı aseton içinde 10 dakika bekletin.
  4. Manikür çubuğu ile tırnaklarınızı sıyırın.
  5. Ellerinizi sabun ve ılık suyla yıkayın.
  6. Losyon ve daha fazla kütikül yağı uygulayın.
Shellac Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır? | 1

Shellac Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır?

Makaslarınıza kütikül yağı uygulayın. Tırnak çevresindeki ciltte kütikül yağı örtün. Fazlalıkları silmeyin.Kütikül yağı, tırnaklarınızı yumuşatmak ve nemlendirmek için tasarlanmış bir üründür ve herhangi bir  eczanede bulunabilir. Shellac tırnak cilasını çıkarmadan önce manikürlere uygularsanız tırnak çevrenizin zarar görmesini engellersiniz.

Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır

Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır

Aseton ile sığ bir kap koyun.Aseton içermeyen tırnak cilası lekeleri veya çok az aseton içeren olanlar olağanüstü güzellikte tırnak cilalarını çıkarmak için etkili olmayacaktır. Eczanede satılan saf aseton kullanabilirsiniz, ancak saf aseton çivi ve cildinizin aşırı kuru hale gelmesine neden olacaktır. Normal zamanlarda kullanmayın ellerinizi kurutabilir. Asetonu döktüğünüz çanağın, ağzınıza kadar uyan bir elinizle takılabilmesi için yeterince geniş bir ağzınız olmalıdır.

Shellac Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır? | 2

Tırnakların asetonun içine batırın. Beş elinizin hepsinin açığa çıkması için kısmen elinizi kaldırın. Elinizi bu konumda tutun ve asetonun içine daldırın. On dakika orada tutun. 10 dakikayı aşmayın.

Shellac Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır? | 3

Manikür çubuğuyla  kazıyın.Kabuk soyma çubuğunu sıyırmak için, çubuğun düz kenarını çivinin altına yerleştirin ve çırtpağın uzunluğunu rafın altında hafifçe bastırın. Her cila her kalkana kadar yavaşça devam edin.

Shellac Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır? | 4

Ellerinizdeki aseton ve gribal tortusu nazikçe çıkarmak için ılık su ve sabun kullanın. Ojeler çıktıktan sonra tırnaklarınızda leke görebilisiniz. Bu kullanılan güçlü asetondan kaynaklanır. Ellerinizi güzel çıkana kadar yıkayın.  Losyon ve kütikül yağı uygulayın.

Tırnaklarınıza pamuk kompleksi uygulayın. Fazla miktarda sürülen katükül yağını cildinizin iyice emmesi gerekiyor. Bu şekilde 10 dakika kadar durmanız yeterli olacaktır. Sonrasında pamukları çıkarın.

Manikür makasınıza katikül yağı dökün.  Daha sonra pamukları çıkartın. Oje kalıntıları varsa tekrar güzelce asetona batırılmış pamuklar ile tırnaklarınızı ovun. Eğer kullandığınız oje koyu renklerde ise  bu işlemi tırnaklarınızı kazımadan yavaşça birkaç defa tekrar edebilirsiniz.

Shellac Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır? | 5

Ellerini yıka. Fazla artıkları ılık su ve sabunla temizleyin. Ellerinizi yıkadıktan sonra  losyon ve daha fazla kütikül yağı uygulayın. Eczanelerde kullanılan asetonlar cilde kurutucu etki yaparlar. Bu yüzden bu işlemi uyguladıktan sonra bir kaç ellerinizde kuruluk hissedebilirsiniz. Sık sık krem uygulayın.

 

 

Kaynak: Wikihow