Siyah noktalar vücudumuzdaki yağ bezeciklerinin dış etkenlerden kaynaklı kir tutması ile oluşmaktadır. Bu birikintiler zamanla büyüyerek çoğalır ve gözle görülür boyutlara gelirler. Vücudumuzun en çok yağlanan kısmı olan yüz bölgemizde görülmektedir genelde. Siyah noktaların oluşmaması için yüzümüzü her sabah yıkamalıyız ve siyah nokta önleyici ürünlerden kullanmalıyız. Eğer sorununuz daha çok ise bir dermatoloğa gitmeniz gerekmektedir.
Peki var olan siyah noktalardan kurtulmak için neler yapacağız? Siyah nokta bandımızı kendimiz yaparak bu sorundan kurtulacağız.
Siyah nokta bandı yapmak için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı jelatin (marketlerde satılıyor)
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Mikrodalga fırın

Siyah nokta bandı yapılışı
1 yemek kaşığı jelatini ve sütü iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yalnızca 10 saniye kadar mikrodalga fırına koyuyoruz. Fırından çıktığında jel halinde ve sıcak çıkacaktır, soğuması için bekliyoruz. Jel karışımın sıcaklığı sürülmeye hazır hale geldiğinde siyah noktalı olan bölgemize sürüyoruz. Jel iyice kuruduktan sonra çok yavaş bir şekilde jeli parçalamadan çıkartıyoruz. Göreceksiniz ki büyün siyah noktalarınız jelin üstüne yapışmış olacak.
Siyah noktalarından kurtulduğumuz bölgeye temizleyici tonik ve siyah nokta önleyici uygularsanız bir daha çıkması çok uzun zaman alacaktır.

Evde Siyah Nokta Bandı Yapımı..! (Çok Etkili)